Rüyada ağlamak

Rüyada ağlamak
Rüyada ağladığını görmek farklı şekillerde yorumlanır. Eğer rüya sahibi, zorluk çekerek ağladığını gördüyse iş yaşantısında ya da aile hayatında büyük bir sorunla karşı karşıya kalabilir.

İçinde ağlama olan bir rüya tamamıyla olumsuz gibi görülse de alimler bu tip rüyaları genel olarak hayırlı bir şekilde yorumlar. Ağlamak, rüya sahibinin varlığından bile haberdar olmadığı duygularının açığa çıkacağının, bu durumun da olumlu gelişmeleri ortaya çıkaracağının habercisidir.

RÜYADA AĞLAMAK NE ANLAMA GELİR?

Herkesin kendi duygularını yargılamadan kabullenebilmesi kolay değildir. Bu durum özellikle uyanıkken daha zordur. Kişi, rüyasında ağladığını görüyorsa duygularını gözden geçirmeli, yanlış giden şeylerin ne olduğunun farkına varmak için çaba göstermelidir. Rüyasında kendini ağlamaktan alıkoyamayan kişinin kendisini bir konuda üzgün ve çaresiz hissettiği açıktır. Kişinin rüyası, bu sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğinin bir işaretidir. Eğer kişi rüyasında ağlamayı başaramadı ve sadece kısa bir süre ağladıysa bu durum duygularını sağlıklı bir şekilde ifade etme yeteneğinin olumlu bir işaretidir.

RÜYADA HIÇKIKARAK AĞLAMAK

Rüyada çok ağlamak ve rüyada sesli ağlamak, aile ve iş hayatında meydana gelecek olumsuz, üzücü gelişmelere ve bu gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkacak birtakım sıkıntılara işaret eder. Rüya sahibi bu sıkıntılara bağlı olarak işin içinden çıkamayacağı günler geçirecek, rüya sahibini arka arkaya gelerek zor durumda bırakan problemler hem ruhsal hem de maddi anlamda sorunlar doğuracaktır. Bu problemler neticesinde de gözyaşı dökülecektir. Rüya sahibi bu olaylara akılcı bir tutumla yaklaşmaz ise bu sürecin sonunda kendini bitik bir halde bulabilir.

RÜYADA BAŞKASI İÇİN AĞLAMAK

Rüyada biri için ağlamak, son derece olumlu gelişmeler yaşanacağının habercisi olarak değerlendirilir. Rüya sahibi, yakın zaman içerisinde yaptığı çalışmaların meyvesini toplayacak, bu çalışmaları neticesinde hayırlı bir kazanç elde edecektir. Rüya sahibi bir ortaklık kurarak plan ve programlı bir işe girişirse bu işten kazançlı bir şekilde çıkacaktır.

Olacaktır. Sahip olunan bu servet sayesinde borçlar kısa sürede ortadan kalkacak ve kazanç hayırlı işlerde harcanacaktır. Kurulacak ortaklık sayesinde daha da ferah günlere giriş yapılacaktır.

Bunlara ek olarak hasretin biteceğine ve uzun süredir beklenen haberin nihayet geleceğine de işaret eder. Artık zorluklar daha kolay aşılacak ve stresten uzak durulacaktır.

Rüyada sessizce ağlamak

Keder, üzüntülerin bitmesine, ağlarken gözlerden yaş akması murada ermeye, sakin sakin ağladığını gören, gamdan kurtulmaktır. Rüyasında sessizce ağlayan rüya sahibi; şayet üzüntülüyse çok sevineceği bar haber alır. Borçluysa borcunun ödeneceğine, hüzün, keder ve kederden kurtuluşa delalettir.

İmam-ı Nablusî'nin tabiri

Dini rüya yorumcularından İmam Nablusi rüyasında Kur'an dinlerken, yada işlenen bir günahtan dolayı, pişman olup Allah korkusundan ağlıyorsa, rüya sahibinin yaşadığı sıkıntı ve üzüntülerden kurtulup huzurlu, mutlu bir yaşam süreceğine yorumlanır. Bazen de ağlamak, rahmetin inmesine, bereketin bollaşmasına ve muhtaç kimseler için yağmurun yağacağına işaret eder.

Kirmani'nin ağlamayla ilgili yorumu

Yine Dini rüya tabircilerden Kirmani rüyasında ağladığını görenin; çok sevineceği şeklinde yorum yapmıştır. Görülen ağlamanın şekli feryat, bağrıma veya ah vah şeklindeyse bir musibete uğramaya yormuştur. Ağlamaktan dolayı gözlerinin yaşla dolması helalinden mal kazanacağını tabir etmiştir. Gözlerden akan yaşın sıcak olması; keder ve üzüntüye, soğuk olması üzüntülerin yerini sevincin almasına yorumlamıştır.

Allah Korkusundan ağladığını görmek

Rüyada Allah korkusundan ağlamak, büyük bir servettir. Allah'ın inayetiyle üzüntülerden kurtulacağınıza, huzurlu ve mutlu iyi bir geleceğiniz olacağına yorulmaktadır. Çok hıçkırarak ağlamak rahmette ve yağmura delalettir. Zira yağmur ve gözyaşı benzerdir. Yağmur yağan yere rahmet iner, bereket ve bolluk olur.

5-Ebu Saîd el-Vâiz'in aglamak tabiri

Tanıdık birinin ölümüne ağladığınızı görmeniz üzüntülerin husulü ile tabir olunur. İnsanların vefat eden bir vali için feryat edip ağladıklarını görülmesi; öldüğü görülen valinin insanlara zulüm yapacağına delalet eder.

Rüyada ölmüş birine ağlamak neye işaret eder

İslami yorumculardan Ebu Said El-Vâiz Rüyalarda tanıdığı birinin ölümüne ağlanması hüzün ve kederdir. Rüyasında ağlamazken gözünden yaş akması, murada ermeye ve bir yerden gelecek sevinçli bir habere yormuştur.

 Yüksek sesle ağlamak

İmam Nablusi yorumu: Rüyadasında bağırarak,elini yüzüne vurarak, çok yüksek sesle söz söyleyerek, yaka paçasını yırtarak ağlanması, uyandığında aynı şekilde ağlaması şeklinde tabir etmiştir.

Rüyada hıçkırarak ağlamak, rahmetin inmesine, Allah'tan korkmaya, yağmur yağmasına delâlet eder. Rüya sahibinin iyiliğine, hüzün ve kederinin gitmesine işaret eder. Sessizce ağlama berekete kavuşmaktır.

Rüyada yüksek sesle, üstünü başını yırtarak ağlanması, rüya sahibinin uyanıkken, ağlamasına tabir edilir. Rüyasında ağladığını gören kişi çok sevineceği şeklinde tabir edilmekle birlikte, sessizce ağlamak ise berekete, yağmura, rahmete, Allah korkusuna ve sevince işaret etmektedir. Aynı zamanda ağladığını görmek ruhun saflığına işarettir. Rüyanızda gözyaşı yanağı yakıyorsa sevineceğinize, üşütüyorsa üzüleceğinize, rüyasında bağırmadan ağlayan kimse dert, gam, kederden kurtulur.

Rüyada bağırarak ağlamak

Rüyanızda bağırarak ağlanması, o yer halkı için musibete yorumlanır. Ağlamadığı halde gözlerinden yaş akıyorsa, rüya sahibi için muradına ermek şeklindedir. Gözyaşı gelmeden ağlanması, beklediği, ümit ettiği şey eline geçmeyeceğine tabir edilmektedir.

Gözden yaş yerine kan akması, elinden kaçırdığı bir fırsattan dolayı pişman olduğuna tabir olunur. Ayrıca günahlarından dolayı tövbe etmesi gerektiğini bildirir.

Tanıdığı Birinin Ölümüne Ağlamak Nasıl Tabir Edilir?

Rüyada tanıdığı bir insanın vefat ederek buna ağlamak, gördüğü gibi çıkmaya, ölüm yüzünden musibete, kedere ve halkın suçlamasına delildir.

Halkın bir büyük için ağladıklarını ve elbiselerini yırtıklarını görmek, o kisinin kötülük yapacağına delalet eder. Rüyada ölüp, cenazenin arkasından ağlandığını görmek, sevince yorumlanır.

Seyyid Süleyman'ın Rüyada ağlamak tabiri neye delalet eder?

Rüyasında sakin bir şekilde ağladığını gören kimse Allah'ın izniyle gam ve kederden kurtulur. Bağırarak ağlanması o bölgede oturun halk için iyiye yorulmaz.

Bu rüya o mahallede oturanlar için musibet (felaket) habercisidir. Ağlamadığı halde göz kapaklarından yaş akması murada ermektir. Ağladığı halde yaş görülmemesi, ümit ettiği şeyde hayal kırıklığına uğramaya delalet eder.

Ağlarken yaş yerine kan gelmesi, elinden kaçırdığı fırsat yüzünden pişman olacağına yorulur. Bu rüyayı gören günahlarından dolayı tövbe etmesi ve sadaka veresi gerektiğini bildirir.

Kirmani: Rüyada hıçkırarak çok ağlamak, büyük bir rahata çıkıp sevinir. Fakat, bağırarak, inleyerek ağlayan felakete uğrar. Gözlere dolan yaşın akmadığını gören; helal mal kazanır. Soğuk gözyaşı; üzüntüden feraha çıkmaya, sıcak gözyaşı; keder demektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.