Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır atasözünden ne anlıyorsunuz

Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır atasözünden ne anlıyorsunuz
Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır, bir hususta sabır göstermek başarıya giden en önemli yoldur. Felaketler karşısında kendini koyvermeyen insan nasıl rahat ve huzura ererse, bir işte sabır ve sebatla çalışan kişi de sonunda başarıya ulaşır.

Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır

Başarı ise elbette güzeldir. Her sabır mutlaka iyi sonuç verir. Allah sabredenlerle beraberdir ve sabır bir hazinedir. Sabır ile huzur ve selamete erişilir. Hangi hususta olursa olsun sabrın iyi sonuç vereceğini vurgulamak üzere söylenir.

Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır atasözünün anlamı

Bir konuda sıkıntılı günlere katlanmak zordur. Ama dayanıldığı takdirde sonuçları güzeldir.

Olumsuzluklar ve aksilikler biz insanlar içindir. Beklenmedik bir durumla karşılaşınca hemen öfkelenmemeli, sakin bir kafa ile durum değerlendirmesi yapılmalı ve biraz beklenmelidir. İnsana sabretmek güç gelir, ama güzel sonuç verir.

235
28
196
34
37
138
110
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum