Sabreden derviş muradına ermiş ile ilgili kompozisyon

Sabreden derviş muradına ermiş ile ilgili kompozisyon
Bu yazımızda sizlere Sabreden derviş muradına ermiş sözü ile ilgili kompozisyon örneğimizi sizinle paylaştık umarız beğenirsiniz.

Sabretmek oldukça zor bir eylemdir. Her insan her an sabırlı olamayabilir. Sabırlı olmayı başarabilen insanlar ise çok çabuk etmeyene savaşmayı bilen insanlardır ve bu özellikleri sayesinde azimli ve kararlı olurlar bu özellikleri de onları başarıya götürür. Çünkü sabırlı davranan herkes ulaşmak istediği her noktaya ulaşır ve başarılı olur. Yeter ki insan istesin ve sabır etsin.

Bir insan karşılaştığı herhangi bir sorunda karşılaştığı zorluklara göğüs gerip o zorluğu aşabilmek için azmediyorsa o kişi sabırlı demektir. İnsanlar hayat boyunca karşılarına neyin çıkacağını bilemezler yani insan hayatı tesadüflerle ve bilinmeyen bilmecelerle doludur. İnsanlar acılarla dolu günlerde geçirebilirler, sevinç ve mutluluklarla dolu günler de geçirebilirler. Hatta insanların hayatında acıların hepsi üst üste de gelebilir. İşte bu durumda insanlar sabretmeyi bilmelidirler. Nitekim insanlar sabredip o zorluklarla savaşırlarsa o güçlüklerle dolu günler geride kalacaktır ve bu sabır dolu mücadelelerinin meyvelerini toplayacaklardır.

Kısacası insanlar zor günlerinde durumlarından şikayet etmek yerine sabretmelidir ve o kötü günlerin geçeceğine inanmalıdır ancak bu şekilde rahata erebileceklerdir.

21
16
10
102
102
47
54
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.