Sağlık en büyük zenginliktir hakkında kompozisyon

Sağlık en büyük zenginliktir hakkında kompozisyon
Bu yazımızda sizlere Sağlık en büyük zenginliktir hakkında örnek bir kompozisyon yayınlayacağız.

Dünya zenginliklerle doludur. O zenginliklerden en önemli zenginlik insanın sağlığıdır. Yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek için sağlık gerekir. Sağlığı bozuk olan, hasta olan kişi görevlerini yapamaz. Bence sağlıklı yaşamak güzel hayat geçirmektir.

Sağlık ikiye ayrılır: vücut sağlığı ve ruh sağlığı. Bunları sağlamak için bazı kurallara uymamız gerek. Vücut sağlığımızı korumak için doğru beslenmek lazım. Gerekli olan meyve ve sebzeleri yiyelim, yemekleri düzenli yiyelim. Haftada en az üç gün spor yapalım. Sağlığımıza zararlı olan alköllü içeceklerden ve sigaradan uzak duralım. Bunların zararları çok ,onlar bırçok hastalıklara ve ölümlere sebep olur. Sağlıklı yaşamak için çevremizdeki havanı da temız olması gerek.

Ruh sağlığımızı korumak düzenli bir yaşantıya bağlıdır. Dinlenmek ve eğlence ruh sağlığı için önemlidir. Strese girmeyelim. Bunun için sabırlı, dürüst ve düzenli olalım.

Sağlık her insan için gerekli olan bir zenginlik. Eğer kişi sağlıklı olamazsa mutlu da olamaz. O zaman dünya da durur/

14 Aralık 2012
Yazan: Begayım Abdraeva

132
108
117
100
65
94
134
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum