Sağlık varlıktan yeğdir atasözünün anlamı nedir

Sağlık varlıktan yeğdir atasözünün anlamı nedir
Sağlık varlıktan yeğdir atasözünün anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sağlıktan büyük zenginlik olmaz. Sağlık olmazsa varlık neye yarar? En büyük zenginlik sağlıktır. Vücudun hasta olmaması, vücut esenliği her şeyden önemlidir. Çünkü bir şeyin tadını alabilmek, bir şeyden gerektiği gibi yararlanabilmek için sağlıklı olmak şarttır. Ayrıca, insan sağlıklı oldukça varlık elde edebilir ya da varlığını arttırabilir. Bu bakımdan insan, sağlığına dikkat etmelidir.

Değerini ancak kaybettiğimizde anladığımız bir hazine olan sağlığın önemini vurgulayan birçok atasözü bulunmaktadır. Sağlık Varlıktan Yeğdir de sağlığın ne kadar değerli olduğunu anlatan sözlerdendir. Zenginlik sağlık olmadan bir işe yaramaz. Bu nedenle sağlık zenginlikten, maldan ve varlık sahibi olmaktan iyidir manasını kısa ve öz şekilde anlatmaktadır. Sağlığın değeri zenginlikten önce gelmektedir. Bu hazineyi kaybetmeden önce mutlaka değeri bilinmelidir.

5
3
5
32
4
4
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.