Sağlıklı yaşam için her gün en az kaç adım yürümek gerekir?

Sağlıklı yaşam için her gün en az kaç adım yürümek gerekir?
Sağlık bakanlığı başlatılan kampanya günde en az kaç adım atılması tavsiye edilmektedir? 21 Ekim 2016‘da 625 bölüm Kim Milyoner olmak ister yarışma sorusu;

Kim Milyoner Olmak İster 21 Ekim Yarışma Sorusu;

Soru : Sağlık bakanlığı başlatılan kampanya günde en az kaç adım atılması tavsiye edilmektedir?

A- 100

B- 1.000

C- 10.000

D- 100.000

Doğru Cevap: 10.000

Bilgilendirme,

10 BİN ADIM KAÇ DAKİKADA YÜRÜNÜR VE KAÇ KM EDER?

10 bin adım yaklaşık 8 km mesafeye tekabül eder ve yürüyüş temponuza göre değişmekle beraber 1 saat 40 dakika gibi bir zaman alacaktır (dakikada yüz adım atıyorsanız).

Yürüyüşünüzün şekli ve uzunluğu amacınız ile doğrudan ilişkilidir. Zinde kalıp formunuzu korumaktan ziyade form tutmak veya zayıflamak istiyorsanız daha fazla ve hızlı tempoda yürümeniz gereklidir.

10 BİN ADIM KAÇ KALORİ YAKAR?

Mesafeye, kilonuza, yolun eğimine ve temponuza göre yürüyüşünüzün yaktığı kalori değişmektedir. Ancak ortalama olarak bir saat yürümek takriben 200-400 kalori yakmaktadır. Her gün on bin adım yürümek (yani yaklaşık 1,5 saat) beslenmenize dikkat ederseniz, haftada yarım kiloya yakın yağ yakarak zayıflamanıza olanak tanır.

Tempolu bir yürüyüş öncesinde 5 dakika yavaş yürümek kaslarınızın ısınmasına yardımcı olacaktır. Yürüyüşünüzün sonuna bir takım germe hareketleri ilave edebilirsiniz. Yürümenin alışkanlık ve bir yaşam tarzı haline gelmesi için kendinizi aşırı zorlamamalı ve haftada 1-2 gün kendinizi dinlendirmelisiniz.

Kilo sorununuzu çözmek ve daha sağlıklı biri olmak istiyorsanız günde en az 7500 adım atın. Normalde ne kadar adım attığınızı anlamak için mutlaka pedometre (adım ölçer) alın.

5-6 gün üst üste ortalama günlük adım sayınızı belirleyin. Bulduğunuz rakama her gün en az 1000-2000 adım eklemeye çalışın. Rakamı toplamda 7500’ün üstüne çıkıncaya dek artırın. Mümkünse günde en az 10.000 adımı hedefleyin.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.