Şahin küçük et yer, deve büyük ot yer atasözünün anlamı

Şahin küçük et yer, deve büyük ot yer atasözünün anlamı
Şahin küçük et yer, deve büyük ot yer anlamı; kişi, görünüşüne göre değil, yaradılış özelliğine ve yeteneğine göre iş yapar.

Şahin küçük et yer, deve büyük ot yer anlamı şu şekilde :

İnsanlar fiziki görünüşlerine göre değil, yaradılış özelliklerine göre davranırlar. Görünüşü küçük olan kişi, her zaman güçsüz olarak görülmemelidir.

Şahin küçük ama yırtıcı bir hayvandır, et yer. Deve büyük olmasına rağmen uysaldır ve ot yer. Bu yüzden insanlar dış görünüşlerine ve fiziki özelliklerine göre değil, yaradılış özelliklerine göre hareket ederler. Görünüşü küçük ve çelimsiz olan her insan güçsüz görülmemelidir.


Atasözü Nedir?

Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Daha fazla atasözü için tıklayınız.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.