Sakız çiğnemenin yasak olduğu ülke hangisidir

Sakız çiğnemenin yasak olduğu ülke hangisidir
Sakız çiğnemenin yasak olduğu ülke hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Sakız çiğnemenin yasak olduğu ülke hangisidir 

A- Güney Kore

B- Afganistan

C- Singapur

D- Malezya

Doğru Cevap: Singapur

Singapur'da sakız çiğnemek neden yasak

Marketlerde sakız satışının yasak olduğu ülkede, çeşitli rivayetler dilden dile dolaşıyor.
Singapur, çeşitli yasaklarla sık sık gündeme geliyor. Sakız çiğnemenin yasak olduğu ülkede, sakız almak isteyenler marketler yerine eczanelere gitmek zorunda kalıyor.
 
SİNGAPUR'DA SAKIZ NASIL ALINIR
Eczanelerden kimlik bilgilerini vererek sakız satışının yapıldığı Singapur'da, neden bu yasaklamanın getirildiğine dair çeşitli rivayetler var.
 
2 RİVAYET VAR
Anlatılan hikayelerin ilkine göre; ülkede açılan metro, bir sakız yüzünden arıza yaptı ve ülke milyonlarca dolar zarar yaptı. Metrodaki zararın bir sakızdan kaynaklandığını öğrenen yetkililer, sakız çiğnemeye yasak getirdi.
 
Diğer bir rivayete göre ise, ülke yöneticilerinden biri koltuğun üzerindeki sakıza oturdu ve bu olaya çok sinirlendi. Bu sebeple söz konusu yasak getirildi.
 
"ÇEVREYİ KİRLETİYORLAR"
Yasakla ilgili konuşan Singapur vatandaşı Fann Wong, "Sanırım insanlar çiğnedikten sonra sakızı yere atarak çevreyi kirlettikleri için. Bundan dolayı sakız çiğnemek yasak" ifadelerini kullanmıştı.
 
YERE TÜKÜRMEK YASAK
Singapur'a gidecek vatandaşlar, yere tükürmemeye de dikkat etmeli. Ülkede sakız çiğnemek gibi yere tükürmenin de cezası var.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.