Sal eş sesli (sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir

Sal eş sesli (sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir
Sal eş sesli (sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir, sal ile ilgili eş sesli örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Su üzerinde ulaşımı sağlayan bir araç türü. "Çocuklar bir başına sala binmiş gidiyorlardı."
2. Bırakmak, salmak. "Öğretmen sözlerini bitirinceye kadar bizi salmadı."

Farsçada ''sâl'' şeklinde yazılan kelime, yıl anlamına gelir. Sâl be sâl ikilemi, yıldan yıla, sâl-i hâl ise bu yıl demektir.

Sal eş sesli midir ve eş sesli anlamı nedir

Sal, hem isim hem de ek olarak kullanılır. Sal, ek olarak kullanıldığında ilgili, bağlantılı anlamına gelir. Örnekler: 1- Sorunsal 2- Kavramsal 3- Sinemasal

Yan yana bağlanan tomruklarla yapılan ve küreklerle çekilen ulaşım aracına sal deniz. Sal, yapılması çok kolay olduğu için tarih öncesi çağlardan bu yana kullanılan en eski taşıtlardan biridir. Kayık ile sal eş anlamlıdır.

Bu kelime mastar eki aldığında fiil olarak kullanılır. Salmak, atmak ve özgür bırakmak anlamına gelir.

Sal ile ilgili eş sesli örnek cümleler

  • 1- Sal, diğer deniz taşıtlarına göre daha küçük olduğu için, bir sala en fazla üç dört kişi binebilir. (Anlamı - taşıt)
  • 2- İnsan sonunda sala gireceğini bile bile, açgözlü ve hırslıdır. (Anlamı - tabut)
  • 3- Sal şunun ipini de ne hali varsa görsün! (Anlamı - Kendi haline bırakmak)

1
1
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.