Sarı renk tonlarının, isimleri ve kodları

Sarı renk tonlarının, isimleri ve kodları
Sarı renk, sarı renk tonları, sarı renk tonlarının isimleri, sarı renk kodu gibi aramaların ve soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Renkler arasında en parlak renk sarıdır. Sarı renk sıcak bir renk olmanın yanı sıra, yeşile kaçan tonları soğuk bir renk gibi algılanır. Bu nedenle, sarı canlılık ve neşenin rengi olduğu kadar, hüznün ve sonbaharın da rengidir.
Sarı renk bu iki zıt etkiyi de içinde barındırdığı için insanda duygu ve zihin karışıklığına neden olabilmektedir. Fazla ilham verici olduğu için zihin karışıklığına neden olabileceğinden çalışma odalarında kullanılması pek tavsiye edilmez. Ayrıca, dinlenme mekanları için de kesinlikle uygun bir renk değildir.

Sarı renk aynı zamanda geçiciliği de ifade eder. Çok dikkat çekici olması ve geçiciliği ifade etmesinden dolayı taksilerde en çok kullanılan renktir.

Sarı renk, ışığın, sevincin, üretim ve verimliliğin rengidir. Sarı renk insana sevinç ve coşku verir. İlham vericidir. Bilgiyi ve bilgeliği ifade eder. Mutfak için de oldukça uygun bir renktir.

Sarı midenin ve sindirim sisteminin de rengidir. İştahı açar, hazımsızlığı ve sindirim sistemi rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olur. İştah açıcı etkisi ile özellikle iştahsız çocuklar için faydalıdır. Vücuttaki zehirli maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kanı temizler.

Sarı renk zihin faaliyetlerini arttırır ve insana cesaret verir. Bu nedenle, sorumluluk ve yönetim gerektiren işlerde başarılı olan birinin sarı rengi seviyor olmasına şaşırmamak gerekir. Sarı rengi seven insanlar ilgi çekmekten ve her şeyin kendi kontrollerinde olmasından hoşlanırlar. İşlerin kendi kontrollerinden çıkmasına ise tahammül edemezler.

Eğer sarı renk tonlarını ev, iş yeri vb. mekanlarda duvar rengi olarak, ya da web site veya blog tasarımlarında kullanmayı düşünüyorsak sarı rengin tonlarının isimleri ve de html renk kodları gerekli olacaktır. İşte bu tonların isimlerini ve kodlarını aşağıda sizler için bir araya getirdik.

Sarı Renk Tonları, İsimleri ve Kodları

#FFFF00 - Sarı
#FFBA00 - Ayrık sarı
#FFA000 - Donuk turuncu
#FF7F00 - Turuncu
#CFB53B - Eski altın
#FF4F00 - Enternasyonal turuncu
#DAA520 - Altınımsı
#ADFF2F - Yeşil sarı
#E49B0F - Turuncumsu sarı
#FFA500 - Turuncu (web)
#FADFAD - Şeftali sarı
#F0DC82 - Soluk sarı
#F4C430 - Safran rengi
#FFD800 - Okul otobüsü sarısı
#FBEC5D - Mısır rengi
#FFCC00 - Mandalina rengi
#BFFF00 - Lime rengi
#FDE910 - Limoni
#F0DC82 - Kösele rengi
#FFA812 - Koyu mandalina
#FFBF00 - Kehribar rengi
#FF7518 - Kabak rengi
#ED9121 - Havuç rengi
#FFDB58 - Hardal rengi
#F0E68C - Haki (X11)
#FFD700 - Altunî
#D1E231 - Armut rengi
#DFFF00 - Açık yeşil sarı

9
221
86
206
7
4
227
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.