Sayısal netler, eşit ağırlıklı netlerini etkiler mi?

Sayısal netler, eşit ağırlıklı netlerini etkiler mi?
Girilen LYS’ler sonrasında ilgili alanlardan puan hesaplamaları yapılacaktır.

Örneğin, adaylar LYS-1 ve LYS-2’lere girdiğinde ve toplam 5 testten (Matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji) en an ikisinden 0,5 net ve üstü yaptığında ilgili alanın puanı hesaplanacaktır. Ancak adaylar girdiği alan sorularının  % 20’ni yaptığında 180 ve üstü puan alması sağlanacak dolayısıyla tercih yapma hakkına sahip olacaklardır. Sayısal ve eşit ağırlıklı alanlarda matematik ve geometri ortak testler olduğu için söz konusu aday matematik ve geometriden 0,5 net ve üstü yaptığında MF-1, MF-2, MF-3, MF-4,  MF-, TM-1, TM-2, TM-3 puanları hesaplanacaktır. Fakat adayların soruların % 20’ni yaptığı alanın puanı 180 ve daha üstü gelecektir. Diğer yönden LYS-3 (Edebiyat –Coğrafya-1 testi) ve LYS-4  sınav (Tarih, Cografya-2, Felsefe grubu test) sonuçları sayısal puanı etkilemeyeceği gibi, LYS-2 sınav(Fizik, Kimya, Biyoloji test) sonuçları da ve Sözel ve Ea puanını hiçbir şekilde etkilemeyecektir.

*FARUK ARDIÇ Fem Yayınları Rehberlik Koordinatörü

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.