Sefiller kısa özeti ve kahramanları

Sefiller kısa özeti ve kahramanları
Sefiller kitap özeti ile tahlili sayfamızda. 100 Temel eserlerden Sefiller özet kısaca kahraman tahlili kişilik özellikleri kısa olacak şekilde hazırladık. Sitemizde bütün kitap özetlerine ulaşabilirsiniz.

Sefiller kitap özeti ve kahramanları

Jan Valjean, vakti zamanında D kasabasında bir somun ekmek çaldığı için kürek cezasına çarptırılmış biridir. Kaçma teşebbüslerinden dolayı cezayı sürekli olarak katlandığı için 19 yıl aradan sonra cezaevinden çıkmıştır. Topluma düşman ve kin ve nefret içindedir.

Jan Valjean bir eve girerek gümüşlükleri çalar. Yakalanır. Ev sahibi affeder, ona yardım eder. Jan Valjean, bir rahibi tanır ve aydınlanır. Eski günlerine dönmek istemeyerek yeni bir hayat kurar. Herkesin güvenini kazanır ve başka bir beldede belediye başkanlığı yapar.

Javer isimli bir müfettiş, onu merak eder ve araştırmaya başlar. D kasabasındaki olaya kadar ulaşır. Gerçek kimliğini ortaya çıkarır. İsim karışıklığı olsa da Jan Valjean yeniden hapse girer. Çıktığında da evlatlık kızı Cosette’yi alır ve yeni bir hayat kurmaya karar verir.

Cosette, Marius’a aşık olur. İki genç birbirini çok sever. Sosyalistler devrim yapmak üzereyken filizlenen aşk, devrim sıralarında da devam eder. Javer, devrimcilerin esiri olur. Jan Valjean onu kurtarır ve affeder. Cosette ve Marius evlenir ve mutlu olurlar. Jan Valjean da ihtiyarlamış ve halsizlik içinde hayatını kaybeder.

Victor Hugo’nun ünlü eseri

Dünyaca ünlü eser Sefiller kitabının ana fikri ve sefiller kitabının kahramanlarına bu yazıda yer verilmiştir.

Sefiller kitabının ana fikri

bize bir insanın hapisten çıktıktan sonra insanlara kendini kabullendirmek için çektiği güçlükleri ve insanların onu dışlamalarını anlatmış Ayrıca insanlığın Sefiller Kitabının Ana Fikri ve Kahramanları yoksulluk sorunuyla gelen sefilliğine de değiniyor.

Sefiller romanının kahramanları

Jean Valjean: Ekmek çaldığı için beş yıl küreğe mahkum edilen ve kaçma girişimleri sonucu yakalanarak cezası uzatılan ve 19 yıl sonra şartlı olarak salıverilen ve toplumda herkes tarafından dışlanan kötü biri Sefiller
Ancak piskoposla olan ilişkisinden sonra değişen ve herkese iyilik yapan, yardım eden çevresindeki herkesin sevgi ve saygısını kazanan biri Sefiller Kitabının Ana Fikri ve Kahramanları
Javert: Kanun ve kurallara sıkı sıkıya bağlı geçmişi başarılarla dolu bir polis müfettişi ve katı ruhlu bir kişi
Cossette: Beş yaşına kadar Thanardier’lerin yanında onlara bir hizmetçi gibi yardım ederek, beş yaşından sonra ise Valjean’ın yanında sürekli kaçarak ve onun çektiği acılara ortak olarak yaşayan; ancak Valjean’ı çok seven bir kız Sefiller Kitabının Ana Fikri ve Kahramanları
Fantine: Valjean’ın fabrikasında çalışan ve kızı için her türlü fedakarlığa katlanan bir kadın
Marius : Genç, dinamik ve olaylara gençliğinin verdiği heyecanla körü körüne atılan biri.
Javer : Hayatı sadece disiplin ve kurallar içine sıkışmış bir polis şefi
Mösyö Madlen : Jan Valjanın diğer kimliği.

Kitap Hakkındaki Şahsi Görüşler : Herkesin okuması gereken insanı insan yapan değerleri bir kez daha hatırlatan, güçlü ve akıcı bir dille yazılmış mükemmel bir kitap.

6141
3214
3120
919
1417
918
1940
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
10 Yorum