Senaryosunu Nobelli yazar John Steinbeck'in yazdığı biyografik film nedir

Senaryosunu Nobelli yazar John Steinbeck'in yazdığı biyografik film nedir
Senaryosunu Nobelli yazar John Steinbeck'in yazdığı Ela Kazan'ın yönettiği ve başrolde Marlon Brando ve Antony Quinn'in yer aldığı biyografik film hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 27 Mayıs 2017 Cumartesi 677. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Lara CANTÜRK.

Soru : Senaryosunu Nobelli yazar John Steinbeck'in yazdığı, Elia Kazan'ın yönettiği ve başrolde Marlon Brando ve Anthony Quinn'in yer aldığı biyografik film hangisidir? 

A- Arabistanlı Lawrence

B- Viva Zapata

C- General Patton

D-Spartaküs

Doğru Cevap: Viva Zapata

Soruda seyirci jokeri kullandı A- % 15, B- %31 C- %31 ve D- 23 cevabı aldı. Daha sonra telefon jokeri kullandı. 

Viva Zapata! Marlon Brando'nun oynadığı ve Elia Kazan'ın yönettiği 1952 biyografik bir filmdir. Senaryo , Edgcomb Pinchon'ın kitabı Zapata The Conquerable'ın kılavuz kitabı John Steinbeck tarafından yazılmıştır. Oyuncu, Jean Peters'i ve bir Akademi Ödülü kazanmış performansı olan Anthony Quinn'i içeriyor.
 
Film, Meksikalı devrimci Emiliano Zapata'nın köylü yetiştirmesinden, 1900'lü yılların başında iktidara gelmesinden ölüme kadar hayata dair hayali bir anlatımdır .
 
Filmi mümkün olduğunca otantik bir his vermek için Kazan ve yapımcı Darryl F. Zanuck , 1909-1919 yılları arasında devrimci yıllarda çekilen ve Zapata'nın halk arasında çekilen toprakları geri almak için savaşa yönlendirdiği çok sayıda fotoğrafı inceledi. Porfirio Díaz diktatörlüğü.
 
Kazan, özellikle Agustin Casasola fotoğraf koleksiyonundan etkilendi ve görsel stilini filmde çoğaltmaya çalıştı. Kazan Roberto Rossellini'nin Paisan'ın etkisini de kabul etti .

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.