Şener Şen'in canlandırdığı Badi Ekrem " Hababam Sınıfı" serisinin hangi filminde okula gelmiştir

Şener Şen'in canlandırdığı Badi Ekrem " Hababam Sınıfı" serisinin hangi filminde okula gelmiştir
Şener Şen'in canlandırdığı Badi Ekrem " Hababam Sınıfı" serisinin hangi filminde okula gelmiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kendi Düşen Ağlamaz 27 Nisan Perşembe Yarışma Sorusu;

Paratoner Grubu Yarışmacıları Nihat, Serap ve Didem Ankara'dan katılıyorlar;

1.000.000 TL'lik 1. Soru : Şener Şen'in canlandırdığı Badi Ekrem " Hababam Sınıfı" serisinin hangi filminde okula gelmiştir 

A- Sınıfta kaldı 1.000.000 TL

B- Dokuz Doğuruyor

C- Askerde

D- Üç Buçuk

Doğru Cevap: Sınıfta Kaldı

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1976)

Filmden bir sahne
Yine, Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği Rıfat Ilgaz'ın eserinden uyarlanmış serinin ikinci ve en çok hasılat yapan filmidir. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Müzik Ödülü'nü alan film. İlk serideki karakterlerin tümü haricinde filme sadece bu seride eşlik eden Semra Özdamar (Semra Hoca) ve serinin son filmi hariç tüm filmlerde eşlik edecek olan Şener Şen (Badi Ekrem) katılmıştır. Şener Şen ve Kemal Sunal'ın birlikte rol aldıkları ilk filmdir ve Tarık Akan'ın oynadığı son Hababam Sınıfı filmidir. Sahte diplomalarla Mahmut Hoca'yı kandıran "Hababam Sınıfı" yine sınıfta kalmış ve Çamlıca Lisesi'ne geri dönmüştür. Ama sınıfın okula yeni atanan beden eğitimi hocası Badi Ekrem ile başı derttedir. Sürekli sınıfa egzersiz yaptıran ve koşturan hoca sınıfa çok nadir top oynatmaktadır. Okula edebiyat öğretmeni Kemal Hoca'nın vefat etmesi üzerine Semra adında genç bir edebiyat öğretmeni gelmiştir. Bu sırada iyileşen Mahmut Hoca okula geri dönmüştür, müdür muavinliği görevini bırakmak istea okul müdürünün ısrarı üzerine şartlı olmak üzere tekrar görevini üstlenir. Sınıf okula ilk defa bir bayan hoca geldiği için sürekli hocayı kandırırlar ve şakalar yaparlar. Film, Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Müzik Ödülü'nü almıştır. Serinin en çok hasılat yapan filmidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.