Seneye kaç takım Avrupa'ya gidecek?

Seneye kaç takım Avrupa'ya gidecek?
Türkiye, futbolda 2017-2018 sezonunda Avrupa kupalarında 5 takım ile temsil edilecek. Şampiyonlar Ligine kaç takım katılacak, UEFA Avrupa Ligine kaç takım katılacak, Uefa'ya kaç takım gidiyor 2018, ilk kaç Avrupa'ya gidiyor, 2017-2018 Uefa Avrupa ligi

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'i şampiyon ve ikinci olarak tamamlayan takımların UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu ile ligi üçüncü ve dördüncü sırada bitirecek takımların da UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı bildirildi.

Şampiyonlar Ligi'ne, lig şampiyonunun gruplarda, lig ikincisinin ise 3. Ön Eleme Turu'ndan katılacağı belirtildi.

Avrupa Ligi'ne, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonunun play-off turu, lig üçüncüsünün 3. Ön Eleme Turu, lig dördüncüsünün ise 2. Ön Eleme Turu'ndan itibaren iştirak edeceği kaydedildi.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi çeyrek finalistlerinin netleşmesiyle ülke puanı sıralaması güncellendi. 
 
Ülkelerin, UEFA kulüp organizasyonlarında kaç takımla temsil edileceğini belirleyen sıralamanın ilk 6 basamağı da kesinleşti. Bu doğrultuda, ilk 4'te yer almayı garantileyen İspanya, Almanya, İngiltere ve İtalya'dan, UEFA sıralamasını ilk 3 içinde bitirenler, 2017-18 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne 4'er kulüple katılacak.
 
4. sırayı alacak ülkenin yanı sıra 5. Fransa ve 6. Rusya'dan ise 3'er takım, Avrupa'nın kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvasına katılım hakkı kazanacak.
 
7'ncilikten 10'unculuğa kadar sıralanan ülkelerden (Portekiz, Ukrayna, Belçika, Türkiye) de 2'şer ekip Şampiyonlar Ligi bileti alacak.
 
UEFA ülke puanı sıralaması, yeni Şampiyonlar Ligi'nde statüsü sebebiyle büyük önem taşıyor.
 
2018-19 sezonundan itibaren 3 yıllığına yürürlüğe girecek format doğrultusunda, ülke puanı sıralamasının ilk 4 basamağında yer alan ülkelerin liglerinde ilk 4'e giren kulüpler, eleme oynamadan Şampiyonlar Ligi gruplarına kalacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.