SEO nedir

SEO nedir
En önemli dijital pazarlama tekniklerinden biri olan SEO hizmeti uygulanırkendikkat edilmesi gereken çeşitli noktalar vardır. Bunların başında teknik ve stratejikçalışmaların arama motoru kalite yönergelerine uygun olacak şekilde uygulanmasıgelir.

SEO kapsamlı bir süreç olarak web sitelerinin arama motorlarındaki konumlarını ve site ziyaretçilerinin kullanıcı deneyimlerini iyileştirme aynı zamanda organik trafiğin niteliğini ve niceliğini geliştirme amacıyla uygulanır.

SEO yani Search Engine Optimization son zamanların popüler kavramlarından biridir. Arama motoru optimizasyonu dijital pazarlamanın en önemli unsurlarından biri olarak hedeflenen sözcüklerin ve anahtar kelime gruplarının kullanılması yoluyla web sitesini arama motoru sonuç sıralamalarında yükseltmek ve ziyaretçi trafiğinde bir performans artışı sağlamak amacıyla uygulanır.

İnternetin insan hayatındaki etkisi büyüdükçe SEO kavramına gösterilen ilgi de artmaktadır. Bunun doğal sonucu ise SEO ile ilgili çalışmaların giderek hızlanmasıdır. İşletmelerin bu gelişmelerden faydalanmak istemesi kurumsal SEO hizmetlerine gösterilen ilgiyi artıran en önemli etkenlerden biridir. SEO hizmeti geçmişte bu konuda eğitimi olan ya da olmayan pek çok kişi tarafından verilmiş olsa da arama motoru algoritmalarında yaşanan gelişmeler, internet kullanımının mobil cihazlarda yaygınlaşması, dijital rekabetin etkilerinin her sektörde ortaya çıkması ve kullanıcıya fayda sağlama fikrinin ağırlık kazanması ile birlikte SEO çalışmaları giderek farklı bir boyuta taşınmıştır.

Tüm bu noktalar göz önüne alındığında arama motorlarında üst sıralarda listelenmek isteyen web siteleri dijital pazarlama stratejilerine hakim, bu stratejileri en doğru şekilde uygulayacak teorik bilgisi ve teknik birikim olan SEO ajansları ile çalışmayı tercih ederler. Atalay Sıdar tarafından kurulan ve ilk günden bu yana SEO stratejilerini geniş bir perspektif ile şekillendirmeyi tercih eden Simur dijital kurumsal SEO başta olmak üzere SEO alanındaki çalışmalarıyla alanının önde gelen ismidir. Simur Digital, konusundaki deneyimi ile kişisel web sitelerinin de işletmelere ait dijital varlıkların da arama motoru sonuç sayfalarındaki sıralamalarını güçlendirmeyi ve dijital ortamdaki rekabette avantajlı bir konuma getirmeyi başarmaktadır.

Neden Arama Motoru Sonuçlarında Üst Sıralarda Yer Almalısınız?

Günümüzde online rekabet tüm sektörlerde ön plana çıkmış haldedir. Bu süreçte avantajlı bir hale gelmek isteyen markalar rakipleri arasından sıyrılmak için ürünlerini, hizmetlerini ve kurumsal kimliklerini kullanırlar. Bu kapsamda doğru hedefleme ile planlama ürünü olan güçlü bir dijital pazarlama stratejisine sahip olmak çok önemlidir. Dijital pazarlama faktörleri işletmelerin çevrimiçi varlıklarını güçlendirme konusunda çok büyük etkiye sahiptir. Bu bilgiler ışığında SEO’nun yani arama motoru optimizasyonunun dijital pazarlamanın olmazsa olmazı olduğu açıkça ifade edilebilir.

Web sitelerine yönelik arama motoru optimizasyonu çalışmaları doğru planlandığı ve uygulandığı taktirde web sitesinin SRP’lerdeki konumunu iyileştirebilir. Aynı zamanda dijital dünyada marka görünürlüğünü ve bilinirliğini artırabilir. Bunun sonucunda ilgili web sitesi daha fazla organik trafik kazanır. Bu aynı zamanda işletmeye daha çok müşteri kazandırılması anlamına gelir. Bu açıdan değerlendirildiğinde doğru belirlenen ve uygulanan bir dijital pazarlama tekniğinin finansal hedeflere çok daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşmaya ayrıca marka değerini artırmaya katkıda bulunduğu ifade edilebilir.

SEO ajanları hem kurumsal hem bireysel internet sitelerinin, kullanıcılar tarafından yapılan arama motoru sorgulamalarının sonuçlarında üst sıralarda listelenmesi ve web sitesinin organik trafiğinin artırılması amacıyla SEO çalışmalarını planlarlar. Her marka ve işletmenin kendi bünyesinde bir SEO uzmanı yoktur. Ancak SEO hizmeti alınan kişilerin ve ajansların uzmanlığından emin olmak bu aşamada çok önemlidir.

Atalay Sıdar tarafından kurulan Simur Digital uluslararası bir SEO ajansı olarak sahip olduğu uzman ve deneyimli kadro ile müşteri memnuniyeti odaklı bir hizmet anlayışı benimsemektedir. Simur Digital’in uzman kadrosu her müşterinin ihtiyaçlarını en doğru şekilde analiz eder, en yüksek faydayı sağlayacak doğru stratejileri belirler. Bu sayede hem arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almalarını hem de organik trafiklerinin artmasını sağlar.

Simur Digital’in önceliği tüm iş ortaklarına ait web sitelerinin arama motorları SEO kriterlerine uygun hale getirilmesidir. Bunu gerçekleştirebilmek için Simur Digital her marka özelinde bir haritası belirler ve farklı fikirler üzerine stratejiler geliştirir. Rakip analizleri yaptıktan sonra web sitesi revizelerini hedefe giden en doğru yöntemi uygulayacak şekilde gerçekleştirir.

Artık hepimiz biliyoruz ki SEO gerçekten çok önemli. Bu nedenle alanında uzman, deneyimli ve profesyonel SEO uzmanları ya da ajansları ile çalışmak markalara dijital dünyadaki geleceklerine ilişkin etkili bir yatırım yapma imkanı sağlar. Böylece potansiyel müşterilere ve yüksek ticari hacimlere ulaşma konusunda dijital dünyanın gücünden yararlanmak mümkün olur. Ayrıca günden güne gelişen hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti oranlarını yükseltir. Markalar dijital dünyaya hazırlanırlar. SEO uzmanları ya da ajansları tarafından hazırlanan raporlar ve sunumlar arama motoru optimizasyonu hakkında önemli bilgilere ulaşmayı sağlar. Açıkçası doğru SEO uzmanı ya da SEO ajansı ile çalışmak markayı emin ellere teslim etmek anlamına gelir. Sizde dijital ortamdaki varlığınızı güçlendirmek isterseniz bu alanda en iyi isimlerden biri olan Simur Digital ile iletişime geçebilirsiniz.

8
1
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.