Sessizliğin sesi, gerçek yalanlar yaşayan ölü gibi ifadeler hangisine örnektir?

Sessizliğin sesi, gerçek yalanlar yaşayan ölü gibi ifadeler hangisine örnektir?
Bu yazımızda Sessizliğin sesi, gerçek yalanlar ve yaşayan ölü gibi ifadeler hangisine örnektir?

Kim Milyoner Olmak İster 26 Ekim Yarışma Sorusu;

Soru :Sessizliğin sesi, gerçek yalanlar ve yaşayan ölü gibi ifadeler hangisine örnektir?

Doğru Cevap: Oksimoron

Bilgilendirme,

Oksimoron, birbiriyle çelişen ya da tamamen zıt iki kavramın bir arada kullanılması ve bu şekilde oluşturulmuş ifade. Bazen anlamı kuvvetlendirmek için veya edebî sanat yapmak amacıyla kullanılır; bazen de halihazırda kullanılan bir kavramı eleştirmek veya alaya almak için kullanılır.

Oksimoron, birbiriyle çelişen ya da tamamen zıt iki kavramın bir arada kullanılması ve bu şekilde oluşturulmuş ifade. Bazen anlamı kuvvetlendirmek için veya edebî sanat yapmak amacıyla kullanılır; bazen de halihazırda kullanılan bir kavramı eleştirmek veya alaya almak için kullanılır. Oksimoronlara sıklıkla sıfat tamlamalarında rastlanır. Bununla birlikte -paradokslar gibi- oksimoron barındıran cümleler de mevcuttur.

Türkçeye Fransızca'dan geçen kavramın kökeni Yunanca oxus (keskin) ve môros (aptalca) sözcükleridir.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.