Siirt Üniversitesi 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı Kesin Kayıt Bilgileri

Siirt Üniversitesi 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı Kesin Kayıt Bilgileri
Bu yazımızda sizlere Siirt Üniversitesi 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı Kesin Kayıt Bilgileri hakkında bilgiler vereceğiz.

Sayın Öğrencimiz;

Üniversitemizi tercih etmenizden dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz. Kesin kayıt sırasında ve sonrasında sizlere yardımcı olacak işlemlerin bir özeti aşağıya çıkarılmıştır.

I. KAYIT İŞLEMLERİ

1. 2015-ÖSYS, sonucunda üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleştirilen adayların kesin kayıt işlemleri aşağıda yazılı ilkeler doğrultusunda yapılacaktır.

2. Kesin Kayıtlar; 03 Ağustos 2015 tarihinde başlayıp 07 Ağustos 2015 tarihinde sona erecektir. Kayıt süresi içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamayan aday kayıt hakkını kaybedecektir.

3.Öğrencilerimiz Kesin kayıt yaptırmak için bizzat başvuracaklardır. Ancak mazereti olan aday öğrenciler Noter onaylı Vekaletname ile vekilleri tarafından kesin kayıt yaptırabileceklerdir.

4. Kesin kayıt belgelerinin birer adet fotokopilerini yanınızda bulundurunuz. Yurt kaydı, burs başvurusu v.b işlemler için ilgili kurumlar bu belgeleri istemektedir.

5.Üniversitemize kayıt yaptıracak İkinci Öğretim öğrencileri Bakanlar Kurulunca belirlenen öğrenim ücretlerini T.C kimlik numaraları ile Ziraat Bankasının herhangi bir şubesine ödeyebileceklerdir.

II.ÖĞRENCİ ÖN KAYIT İŞLEMELERİ

Web sayfamızda yayınlanan “ÖĞRENCİ ÖN KAYIT BİLGİ FORMU”nun doldurulup kaydedilmesi ve 3 nüsha çıkarılıp imzalandıktan sonra diğer belgelerle birlikte kayıt esnasında kayıt görevlilerine teslim edilmesi gerekmektedir. Ön kayıt formuna ulaşmak için linke tıklayınız. http://obs.siirt.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_Kayit_op.aspx

III. e-devlet KAYIT İŞLEMLERİ

1.Üniversitemize yerleşen Öğrenciler bulundukları illerden üniversitemize gelmeden e-devlet sistemini kullanarak kayıt yapabileceklerdir. E-devlet sistemi üzerinden kayıt yapmadan önce öğrenci ön kayıt işlemini yapmaları gerekmektedir.

Üniversitemize e-devlet sistemi üzerinden 28 Temmuz 5 Ağustos 2015 arası kayıt yapacak öğrenciler https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresinde kayıtlarını yapabileceklerdir.

2.Sağlık Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptıracaklar ile Üniversitemizin İkinci Öğretim Programlarına kayıt yapacak öğrenciler e-devlet sistemi üzerinden kayıt yapamayacaklardır.

3. E-devlet üzerinden kayıt yapan öğrenciler Eğitim-Öğretim ‘e başlayacakları zaman kayıt için gerekli belgeleri kayıtlı olduğu Akademik birime teslim edeceklerdir.

IV.ÖĞRENCİ NUMARASI ÖĞRENME

Öğrenci numaranızı öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

http://obs.siirt.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx

V. KESİN KAYIT BELGELERİ

1.ÖSYM sınav sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı (1 Adet)

2. Mezuniyet Belgesi; Kayıt için aşağıda yazılı öğrenim belgelerinden birisini vermek zorundasınız.

2.1. Lise veya Dengi Okul Diploması (Lise diplomasının aslı veya onaylı örneği, diplomasını kaybedenler ise mezun oldukları okuldan alacakları “DİPLOMASINI KAYBEDENLERE MAHSUS ÖĞRENİM BELGESİ”. )

2.2. Geçici Mezuniyet Belgesi (2014–2015 öğretim yılında orta öğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerden diploması hazırlanmamış olanların lise müdürlüklerinden alacakları yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği ve noter tasdikli örneği),

2.3. (DGS) sonucunda kayıt yaptıracak adaylardan, lise veya dengi okul diploması ile birlikte MYO diploması veya meslek yüksekokul mezuniyet belgesi ile transkript istenecektir.

3. 6 Adet Fotoğraf (4,5x6 ebadında, son altı ay içinde, önden, sakalsız şekilde çekilmiş),

4. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

5. Askerlikle İlişkisiz Belgesi (1993 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için ilgili askerlik şubelerinden alınacaktır. 1994 ve daha sonraki yıllarda doğmuş adayların yazılı beyanına dayanılarak işlem yapılacaktır.

6. İkinci öğretim öğrencileri 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Harç ücreti 1.taksidini Türkiye'de bulunan herhangi bir Ziraat Şubelerine yatırabilirler.

7. Sağlık Kurulu Raporu (Aşağıda yazılı programlara kayıt yaptıracaklardan herhangi bir sağlık sorunu olmadığına ilişkin rapor istenecektir, diğer programlara kayıt yaptıracaklardan sağlık raporu istenmeyecektir)

1-Sağlık Yüksekokulu,

2- Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Öğrencilerin, sağlık raporunu Devlet Hastanelerinden ya da Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden alması gerekir. Özel Hastanelerden alınan Sağlık raporu geçersizdir.

VI. KAYIT ADRESİ VE TARİHLERİ

Kayıt işlemleri aşağıda yazılı yükseköğretim programlarına yerleştirilen tüm adaylar için 03 Ağustos 2015-07 Ağustos 2015 tarihleri arasında ve belirtilen kayıt adresinde yapılacaktır. Kayıt için bölümlere bir gün ayrılmamış olup, bu tarihler arasında herhangi bir günde kaydınızı yaptırabilirsiniz. Cumartesi ve Pazar günleri hariç.

Kayıt Adresi: Aşağıya çıkarılmıştır.

Kaydı Yapılacak Programın Adı

Kayıt Adresi

Kayıt Tarihi

Eğitim Fakültesi

Kezer Yerleşkesi Kampüsü

03 Ağustos 2015-07 Ağustos 2015

Mühendislik Mimarlık Fakültesi

Kezer Yerleşkesi Kampüsü

03 Ağustos 2015-07 Ağustos 2015

Fen-Edebiyat Fakültesi

Kezer Yerleşkesi Kampüsü

03 Ağustos 2015-07 Ağustos 2015

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Merkez Kampüsü

03 Ağustos 2015-07 Ağustos 2015

Veteriner Fakültesi

Merkez Kampüsü

03 Ağustos 2015-07 Ağustos 2015

İlahiyat Fakültesi

Kezer Yerleşkesi Kampüsü

03 Ağustos 2015-07 Ağustos 2015

Ziraat Fakültesi

Kezer Yerleşkesi Kampüsü

03 Ağustos 2015-07 Ağustos 2015

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Merkez Kampüsü

İdari Personel Yemekhanesi

03 Ağustos 2015-07 Ağustos 2015

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Merkez Kampüsü

İdari Personel Yemekhanesi

03 Ağustos 2015-07 Ağustos 2015

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Sağlık Yüksekokulu

03 Ağustos 2015-07 Ağustos 2015

Sağlık Yüksekokulu

Sağlık Yüksekokulu

03 Ağustos 2015-07 Ağustos 2015

Kurtalan Meslek Yüksekokulu

Kurtalan Meslek Yüksekokulu

03 Ağustos 2015-07 Ağustos 2015

Eruh Meslek Yüksekokulu

Siirt Meslek Yüksekokulu İdari Personel Yemekhanesi

03 Ağustos 2015-07 Ağustos 2015

VII. DERSLERE YAZILIM

Üniversitemize kesin kaydınızı yaptırdıktan sonra; birinci yarıyıl derslerine devam edebilmeniz için derse yazılımınız doğrudan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılacaktır. Derslerin gün ve saatini okuyacağınız bölümlerden öğrenebilirsiniz.

VIII. İZİN/KAYIT DONDURMA

Öğrenimine sağlık, askerlik, ekonomik ve sosyal nedenler ile devam etmek istemeyen öğrencilerden, izin/kayıt dondurmak isteyenler, kesin kaydını yaptırdıktan sonra gerekçelerini belgeleyerek bir dilekçe ile ilgili Fakülte/Yüksekokul Öğrenci İşlerine başvuracaklardır.

IX. MUAFİYET

Daha önce bir başka yükseköğretim programında öğrenim gören öğrenciler, muafiyet için İlgili Fakülte/Yüksekokul Öğrenci İşlerine transkript ve ders içerikleri ile birlikte en geç Eğitim Öğretim’in başlamasıyla beraber 15 gün içinde başvuracaklardır.

İlgili Fakülte, Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile öğrencinin eski bölümündeki başardığı derslerin yeni bölümünde eşdeğer sayıldığı dersler tespit edilerek, muaf sayılan dersler için her 34 kredilik muaf ders için bir üst sınıfa intibak yapılır. Öğrenime başlayacağı yeni sınıfı belirlenir.

Muaf sayılan dersler mevzuat gereği üniversitemiz mezuniyet not ortalamasına katılmaz,

Üniversitemizde okuyup başardığı derslerin notları esas alınarak mezuniyet derecesi belirlenir.

İlahiyat Fakültesine kayıt yaptıran öğrencilere Arapça muafiyet sınavı yapılacak olup, sınavda 70 puan alan öğrenciler ve KPDS veya YÖK tarafından eşdeğer kabul edilen sınavlarda 65 puan alanlar birinci sınıfa, yeterli puanı alamayan öğrenciler ise Arapça hazırlık sınıfına devam edeceklerdir.

Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümüne kayıt yapan öğrenciler için muafiyet sınavı yapılacak olup, sınavda 70 puan alan öğrenciler ve KPDS veya YÖK tarafından eşdeğer kabul edilen sınavlarda 80 puan alanlar birinci sınıfa, yeterli puanı alamayan öğrenciler ise hazırlık sınıfına devam edeceklerdir.

X. BİLGİ

Her eğitim-öğretim yılı başında Bakanlar Kurulunca belirlenen öğrenci katkısı ve ikinci öğretim ücretlerini, üniversitemizin fakülte, meslek yüksekokulu ve yüksek okullarına kayıt yaptıran tüm öğrencilerimiz akademik takvimde belirlenen süreler içerisinde ödemek zorundadırlar.

İLETİŞİM:

Telefon Santral :0484 223 12 24

Not: Yurt, burs, Öğrenim ve katkı kredisi başvuru işlemlerine için www.kyk.gov.tr internet adresinden ulaşılabilirsiniz

Üniversitemizin 2015–2016 Eğitim-Öğretim yılı 14 Eylül 2015 günü başlayacaktır

HARÇ MİKTARLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.