Simyacı Hennig Brand'ın 1669'da altın yapmak için kendi idrarını kaynatırken bulduğu elementin adı nedir

Simyacı Hennig Brand'ın 1669'da altın yapmak için kendi idrarını kaynatırken bulduğu elementin adı nedir
Simyacı Hennig Brand'ın 1669'da altın yapmak için kendi idrarını kaynatırken bulduğu elementin adı nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Simyacı Hennig Brand'ın 1669'da altın yapmak için kendi idrarını kaynatırken bulduğu elementin adı nedir 

A- İyot

B- kalsiyum

C- Potasyum

D- Fosfor

Doğru Cevap: Fosfor

Fosfor insan vücudunda kalsiyumdan sonra en fazla bulunan kimyasal elementtir. Simgesi P ve atom numarası 15 dir.
 
Bütün organizmalar için fosfor birleşimleri (fosfodiester bağları) DNA yapıları için büyük önem taşır. Bunun dışında insan vücudu fosfora kemik ve diş oluşumu, hücre büyümesi ve onarımı, enerji üretimi, kalp kasının kasılması, sinir ve kas hareketleri, böbrek işlevleri açısından ihtiyaç duyar. Fosfor ayrıca vitaminlerin kullanımı ile besinlerin enerjiye dönüştürülmesinde yardımcı olarak vücuda yarar sağlar. Fosfat (fosforun %85 kadarı kemikte fosfat formunda depolanır) hücre içi sıvıların ana anyonudur. Fosfatlar dönüştürülebilir olmalarından ötürü, birçok koenzim sisteminin ve metabolizma fonksiyonlarının işlemesi için gerekli bileşiklerle birleşme yeteneğine sahiptir. Fosfatların birçok önemli reaksiyonları özellikle ATP, ADP ve fosfokreatinin işlevleri ile ilişkilidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

103
0
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.