Sınava Girerken Okunacak Dua ve Anlamı TEOG

Sınava Girerken Okunacak Dua ve Anlamı TEOG
Bildiğiniz üzere 8. sınıf öğrencileri 26 ve 27 kasım 2014 tarihlerinde TEOG sınavlarına girecekler. İşte böylesine kritik bir sınava girmeden önce okunacak dualar ve anlamları hakkında kısa bir bilgi aktaralım.

Sınava girerken yada girmeden önce okunacak dua:

    • “Ya men leccemel mütekebbirine bi licami azametihi selliim Sellim ya Hafız”
    • Sınav sabahı  70 defa Salat-ı Nariye okunur.

“Allâahümme salli alâa seyyidinâa Muhammedin ve alâa âali seyyidinâa Muhammedin salâaten tünciinâa bihâa min cemî’il-ehvâali ve’l âafâat. [Arapça metinde “ehvâl” kelimesi, “ahvâl” olarak dizilmiş; doğrusu burada yazıldığı gibi “ehvâl”dir. Düzeltir özür dileriz.] Ve takdıy lenâa bihâa cemî’alhaacâat ve tütahhirunâa bihâa min cemî’is-seyyi’âat ve terfeunâa bihâa indeke a’led-derecâat ve tübelligunâa bihâa aksa’l gaayâati min cemî’il-hayrâti fi’l-hayâati ve ba’del-memâat. Inneke alâa külli sey’in kadiyr.”

Mânâsı:

“Allâh’ım, Efendimiz Muhammed’e ve ehl-i beytine bizi bütün korku ve âfetlerden kurtaracağın, bütün ihtiyaçlarımızı göndereceğin, bütün günahlarımızdan temizleyeceğin, nezdindeki derecelerin en yücesine yükselteceğin, hayatta ve ölümden sonra bütün hayırların nihâyetine ulaştıracağın şekilde râhmet eyle. Muhakkak sen her şeye kaadirsin.”

Sınava girmeden önce de 7 defa okuyup dua eden kimse meleklerin ve ruhanilerin desteğini alır,onların ilhamıyla doğruyu bulur.

 

  • “Rabbi-şrahli sadriy ve yessirlî emrî, vahlul ukdeten min lisanî yefkahü kavlî” ayeti kerimesini 11 defa  imtihana kimse sorulara çok kolay cevap verir.

Nihat Hatipoğlu Sınava Girerken Okunması Gereken Duayı Açıklıyor

2014 TEOG Sınavlarında Tüm Duaların Adayların Yanında Olması Dileğiyle. Sınavda Herkese Başarılar

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.