Sınava girerken okunacak dua ve sureler

Sınava girerken okunacak dua ve sureler
Sizin için çok önemli olan bir sınava mı giriyorsunuz. Sınava girerken okunacak duaya para veririz gerekirse. Sınava giren öğrencinin arkasından okunacak dua, sınavda başarılı olmak için okunacak sureler, sınavda okunacak dua ve sureler

Bir anne için çocuğunun sınava girmesi son derece heyecan ve kaygı verici bir durumdur. Hemen hemen her anne böyle durumlarda gerek rahatlamak gerekse çocuğunun başarılı olması için birtakım dualar okur. Okunan dualar ile Allah izin verirse çocuğunuz başarıyı yakalar. Sınav heyecanı ve stresinden uzaklaşır, başarıyı yakalar. Peki çocuğumuz sınava girdiğinde hangi duaları okuyabiliriz. İşte size yardımcı olacak dualar:

İnşirah Suresinin Okunuşu

Bismillahirrahmanirrahim
 
1- Elem neşrah leke sadrek
2- Ve vada'na 'anke vizreke
3- Elleziy enkada zahreke
4- Ve refa'na leke zikreke
5- Feinne me'al'usri yüsren
6- İnne me'al'usri yüsren
7- Feiza ferağte fensab
8- Ve ila rabbike ferğab

İnşirah suresinin Tükçe Meali

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
 
1- Senin için bağrını açmadık mı?
2- İndirmedik mi senden o yükünü?
3- O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü?
4- Senin şanını yüceltmedik mi?
5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.
6- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!
7- O halde boş kaldığında yine kalk yorul!
8- Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!

Sınavda başarılı olmak için okunacak dua

Allah'ım! Beni yaşattığın sürece bana günahları terk ettir ve bana merhamet eyle. Beni ilgilendirmeyen işleri bana yükleme. Seni razı edecek şeylere güzel bakmayı bana nasip eyle.

Ey göklerin ve yerin yaratıcısı, Ey ulaşılamayacak kadar yüksek, celal ve ihsan sahibi, Ey Allah, Ey rahman! Celal'in hürmetine, yüzünün nuru hürmetine, Kur'an'ı istediğin gibi ezberlememi ve seni razı edecek şekilde O'nu okumamı nasip eyle.

Ey gökleri ve yeri yaratan celal ve ikram sahibi Ey Allah, Ey rahman! Celal'in ve yüzünün nuru hürmetine kitabınla gözümü nurlandır, dilimi çöz, kalbimi genişlet ve bedenimle O'nu yaşamamı nasip et. Çünkü bu yolda bana, Senden başkası yardım edemez. Güç ve kuvvet ancak Sana aittir.

Unutkanlıktan kurtulmak için dua

"Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün(1). İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în.(2) İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ."(3) On dokuz defa okunacak.

Sınav Öncesi

"Bismillah her hayrın başıdır" sıırınca sınava başlarken besmele çekmeyi unutmamak gerekir.

Faziletleri itibariyle 3 ihlas suresi ve Fatiha suresi ile birlikte okunabilir.

Salaten Tüncina duası:

"Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiât ve terfe'unâ bihâ ındeke a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât birahmetike Yâ erhame'r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr."

Salaten Tüncina duasının anlamı

"Allah'ım! Efendimiz Muhammed'e (asm) ve onun Ehl-i beytine salât eyle. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarırsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirirsin, bizi bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi, bize bunları merhametinle nasip eyle. Allah Tealâ bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır."

Sınava girerken İsra suresinin 80. ayeti kerimesi okunabilir:

(Rabbi edhilni müdhale sıdkın ve ehricni muhraca sıdkın vec’al li min ledünke sultânen nesirân)

”Ey Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla.Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver.”

Sınava başlarken Tâhâ suresinin 25-26. ayetleri okunabilir:

(Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli)

”Rabbim! Yüreğime genişlik ver, işimi bana kolaylaştır, dilimden bağı çöz ki, sözümü anlasınlar”

Kaynak:Eğitim Sistem

420
401
404
400
401
400
402
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum