Sınava girerken Yasin okumanın faydası var mı

Sınava girerken Yasin okumanın faydası var mı
Sınava girerken, askere giderken vb. durumlarda özellikle Yasin, Fetih, Nebe gibi sureler okunuyor. Yasin suresinin ölülere okunmasıyla ilgili hadis olduğunu biliyorum ama sınava girerken neden okunuyor?

Bazı surelerin okunmasının diğer surelere göre faziletli ve faydalı olduğunun delili nedir

Söz konusu surelerin veya benzeri şeylerin bazı ihtiyaçların yerine gelmesi için okunmasının faydalı olduğuna dair sahih bir hadise rastlayamadık. Bu gibi surelerin okunmasının faydalı olduğunun yaygınlaşması, daha çok bazı alim ve salih kimselerin tecrübelerine dayanır. Onların samimi bir şekilde okudukları bazı sure veya ayetlerin maksatlarına ulaştıran birer anahtar gibi gördükleri için bunu söylemişler veya kitaplarında yazmışlardır. Nitekim, İbn Kesir, Yasin suresinin okunduğu maksat için faydalı olduğuna, “okunmasıyla zor işlerin kolaylaşacağına” dair bilgiyi, bazı alimlerin tecrübesine dayandırmaktadır. (İbn Kesir, Fatır:45. ayetin tefsiri)

İslam literatüründe, genel olarak Kur’an okunduktan sonra yapılan duaların daha makbul olduğuna dair bilgiler vardır. Bu sebeple Kur’an’ın herhangi bir yerinden okuduktan sonra istediği şey için dua etmek güzeldir. Bununla beraber, bazı surelerin daha fazla ön plana çıkması, -zayıf da olsa-onların faziletleriyle ilgili bazı rivayetin olmasıdır. Yine de denilebilir ki, Yasin suresinin başlarında “sırat-ı müstakim” ifadesi, insanların doğru yola iletilmesine bir karine kabul edilmiştir. “Fetih” suresi, Fettah ismine de baktığı için zor kapıların açılmasına bir emare kabul edilmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

13
4
38
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.