Sınavlarda Başarının Anahtarı nedir?

Sınavlarda Başarının Anahtarı nedir?
Bu yazımızda sizlere Sınavlarda Başarının Anahtarı neler olduğu konusunda bilgiler vereceğiz.

Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine gore 5’e ayrılmaktadır.

Zorluk Düzeyi       Testteki yüzdesi

  1. Çok Kolay                %10
  2. Kolay                        %20
  3. Normal                     %40
  4. Zor                            %20
  5. Çok Zor                    %10

Aynı test içindeki soruların zorluk düzeyleri farklı, ama puan açısından kazandırdıkları farklı değildir. Bu durumun bilinmesi, test tekniği açısından son derece önemli bir özellik taşır.”Turlama tekniği”ni bilen ve iyi uygulayan dikkatli bir öğrenci, 1. turda normal, kolay ve çok kolay soruları çözerek soruların %70’ini rahatlıkla yapabilme şansına sahiptir. Öğrenci 2. turda yanıtlayacağı sorularla da,   puanını daha yükseltme (avantaj sağlama) şansına sahip olacaktır.

Sınavda zamanınızı iyi kullanabilme ve kapasiteniz oranında, en yüksek puana ulaşabilmek için, Turlama Tekniğini uygulamada uzmanlaşmanız başarınız için çok büyük önem taşımaktadır.

TURLAMA TEKNİĞİ NASIL UYGULANIR?

  • Yanıtlamaya en başarılı olduğunuz testten başlayın. Bu testi doğru çözerek moral kazanmış olursunuz. Bu kendinize olan güveninizi sağlar, sınav kaygısını gidermenize yardımcı olur.
  • Bir testte farklı zorluk derecesine sahip sorular bulunur. Bu soruların hepsini doğru olarak cevaplamak zorunda değilsiniz. Bu nedenle kesin bilmediğiniz soruları boş bırakın.
  • Ayrıca bazı soruları çok iyi bildiğiniz halde o anda hatırlamayabilirsiniz. Bu tür soruları da tekrar bakmak üzere geçebilirsiniz.
  • Sizi en çok iki seçenek arasında bırakan sorularda size en yakın gelen şıkkı işaretleyebilirsiniz.
  1. turda böylece kesin bildiklerinizi çözmüş olursunuz.

Bilemediğiniz soruları II. ve III. turda hemen görmeniz açıcından II. turda inceleyeceğiniz sorulara X, !, ? gibi işaretler, III. Turdaki sorulara ise XX, !!, ?? gibi işaretler kullanabileceğiniz gibi kendinize özgü işaretleme sistemi de kullanabilirsiniz.

  1. turda yine en başarılı olduğunuz testten başlayarak I. turda çözebilirim diye boş bıraktığınız ve en çok iki seçenek arasında kalıpta geçtiğiniz sorulara bakın. Bu sorulardan çoğunu çözebileceksiniz.

III. turda çözebileceğiniz zor olan soruları inceleyebilirsiniz.

   Son olarak…

Cevaplamanız gereken bütün testleri bitirdikten sonra soru kitapçığında işaretlediğiniz doğrular ile cevap kâğıdındaki kodlamaları karşılaştırarak kontrol edin. Kaydırma yapmadığınızdan ve çift cevap vermediğinizden emin olun. Daha sonra zamanının kalırsa boş bıraktığınız sorulara bakabilirsiniz. Sınav bittiğinde cevap kâğıdının buruşmamış ve temiz bir şekilde sınav görevlisine teslim edilmesi büyük önem taşımaktadır. Çünkü bütün çalışmalarınız ile üç saatlik bir sınavın sonucu sadece bu cevap kağıdıyla değerlendirilecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.