Sinemalarda bu hafta: 10 yeni film var! 29 Mayıs 2015

Sinemalarda bu hafta: 10 yeni film var! 29 Mayıs 2015
Sinemalarda bu hafta: 10 yeni film var! 29 Mayıs 2015 - Tıkla fragman izle

SENİNLE BİR ÖMÜR

Ira ve Ruth, Luke ve Sophia, zamanın ayırdığı, hayatları iç içe geçmeden önce pek de ortak noktası olmayan iki çift. Ünlü New York Times yazarı Nicholas Sparks, aşk, bilgelik ve deneyim içeren bir kutu eski mektupla, sevginin anlamını ve gerçek değerleri yeniden keşfeden Luke ve Sophia'nın sıra dışı aşk hikayesini bize sunuyor.

Sophia (Britt Robertson), Wake Forest Üniversitesi son sınıfında, hayallerine yaklaşmış bir öğrencidir. Mezun olmasına sayılı haftalar varken, prestijli bir New York sanat galerisinde stajyer olarak işe başlar. Bir arkadaşı onu bir rodeo gösterisine davet edene kadar her şey yolundadır. Pek ilgili olmasa da, Sophia arkadaşıyla bu gösteriye katılır. O sırada, gösterinin bir parçası olan sekiz saniyelik rodeo rekorunu kırmak için Luke Collins (Scott Eastwood) hazırlık yapmaktadır. Bir önceki denemesinde dünyaca ünlü boğa Rango tarafından yaralanan Luke, iyileştikten sonraki ilk denemesini yapacaktır. Luke bu unvanı geri alabilmek için kendini adamıştır ancak boğa aynı düşüncede değildir Boğanın gazabından kurtulmak için çitlere tırmanan Luke'un şapkası Sophia'nın kucağına düşer, bir an için göz göze gelirler. 'Benim için şapkama bakar mısın?' diye sorar Luke. Bu sırada boğa büyük bir hızla çitlere çarpar ve Sophia'yı korkutur. O akşam Luke, Sophia'dan şapkasını istemek yerine, onunla daha sonra buluşmayı teklif eder. Sophia, kararının hayatını tamamen değiştireceğini bilmeden bu teklifi kabul eder. 91 yaşındaki Ira Levinson (Alan Alda)'da hayatının kırılma noktasındadır. 8 yıl önce eşi Ruth 'u kaybeden Ira, Black Mountain'dan başlayarak eşiyle zaman geçirdiği ve resimlerini yaptığı yerleri ziyaret etmektedir. Ira'nın yolculuğu, ıslak, kaygan bir zeminde aracının kontrolünü kaybedip kaza yapınca sona ulaşır. Arabayı alevler aldığında Ira, birisinin onu dışarı çıkardığını fark eder. Onu kurtaran kişi Luke'tur. Yarı baygın bir durumda iken Ira, sadece içi mektup dolu kutuyu düşünür ve 'Kutu. Kutuyu alın.' der.Sophia alevleri aşarak kutuyu alır. Sophia daha sonra hastanede kutunun içine bakar ve eski mektuplarla dolu olduğunu görür. Ira, Sophia'dan mektupları ona okumasını ister. Zamanın farklı olmasına rağmen genç Ruth (Oona Chaplin) ve Genç Ira (Jack Huston) çifti ile ne kadar çok ortak noktası olduğunun farkına varır. 

SAN ANDREAS FAYI

Başrolünde Dwayne Johnson'ın yer aldığı felaket filmi, Village Roadshow ile New Line'ın birlikteliğiyle perdeye yansıyor. Oyuncu kadrosunda Carla Gugino, Paul Giamatti ve Kylie Minogue da var.

Kötü şöhreti ile bilinen San Andreas Fayı'nın kırılması ile 9 şiddetindeki bir depremle Kaliforniya sallanır. Bir arama kurtarma pilotu (Dwayne Johnson) ve artık araları pek de iyi olmayan eşi, Los Angeles'tan San Fransisco'ya, tek kızlarını kurtarmak için yola çıkarlar. Ancak, kuzeye yaptıkları bu tehlikeli yolculuk, henüz sadece bir başlangıçtır. Ve ne zaman en kötüsü artık bitti diye düşüseler, daha da kötüsü başlamaktadır.

KAN KARDEŞ

Bu suç-dramasında, genelde iyi karakterleri canlandıran Ewan McGregor, hayranlarını şaşırtacak bir profil çiziyor. İskoç aktör, Avustralya’nın en azılı suçlularından Brendan Lynch rolünde. Hikayeyi ise 19 yaşındaki JR’ın gözünden izliyoruz. JR hapse düşer ve burada Lynch ile tanışır. Ondan etkilenir. Genç delikanlı hapisten çıktığında çok istemese de onun çetesine katılmak zorunda kalır. Sonrasındaysa, bu suç döngüsünden kurtulmanın yollarını arar. İşin ucunda büyük bir soygun ve çalınacak altınlar vardır. Julius Avery’nin ustalıkla kotardığı filmin diğer başrollerinde Brendan Kerkvliet ve Brenton Thwaites var. Zaman zaman tempo sorunu yaşayan filmi en çok, McGregor’u değişik bir rolde izlemek isteyenlere öneriyoruz. 

İYİ BİR YALAN

'İyi Bir Yalan' filminde Philippe Falardeau (Yabancı film dalında 'Monsieur Lazhar' filmiyle Oscar adaylı yazar ve yönetmen) üç gencin hayatta kalma ve zafer hikayesini bize anlatıyor. Oscar ödüllü Reese Witherspoon'a ('Sınırları Aşmak'), çocukluklarında filmde gösterilenden pek de farklı olmayan bir iç savaş geçirmiş Sudan'lı aktörler Arnold Oceng, Ger Duany, Emmanuel Jal ve Kuoth Wiel eşlik ediyor.

Mamere ve Theo, Güney Sudan'ın bir kasabasının şefinin oğullarıdır. Kuzeyli gerillalar tarafından gerçekleştirilen saldırıda evini ve ailesini kaybeden Theo, şefin en büyük oğlu olarak bir grup genç ve kız kardeşi Abital'i tehlikeden uzak tutmak için şef kimliğine bürünmek zorunda kalır. Grup zorlu yolculuk sonunda Kenya'daki toplama kampına ulaşır ve orada diğer bölgelerden kaçan 13 yaşındaki inançlı Jeremiah ve hayatta kalma becerisi çok yüksek olan Paul ile tanışırlar. 13 yıl sonra bu genç yetişkinlere kamplarından ayrılıp Amerika'ya yerleşme fırsatı verilir. Kansas'a vardıklarında onları iş kaynakları ajansından Carrie Davis (Reese Witherspoon) onlara iş bulmak için görevlendirilir. Kendini başarılı bir şekilde duygusal karışıklıklardan koruyan Carrie, parçalanan hayatlarını yeniden inşa ederken, 21.yüzyılın zorluklarıyla mücadele etmek zorunda olan üç mülteciye yardım eder. Carrie, patronu Jack'in de (Corey Stoll) yardımıyla, bu sırada kendinin hiç keşfetmediği yönlerini keşfeder Ortak kayıplarına karşın Kayıp Çocuklar, bu kültür karmaşasında yabancılarla komik ve dramatik mücadeler vererek Amerika'da yaşamaya çalışırlar.

PARAMPARÇA

Başrollerinde Jennifer Connelly ve Cillian Murphy´nin bulunduğu Aloft, yaklaşık 20 yıl sonra, zor durumdaki bir annenin terketmek zorunda kaldığı oğluyla yüzleşmesini konu alıyor.

Paramparça (Aloft), çocuklarına bakmak için çırpınan Nana Kunning´in (Jennifer Connelly) dünyaca ünlü bir sanatçı ve şifacıya dönüşmesinin hikayesi. Nana'nın, oğlu Ivan'ı (Cillian Murphy) terk edip gitmesinin üzerinden 20 yıl geçmişken, genç bir gazeteci (Mélanie Laurent) Ivan'ın izini bulunca, anne oğulu buluşturmayı ve bunun için dünyanın öteki ucuna gitmeyi kafasına koyar. Bu yolculuk onları hayatlarını sorgulamalarına ve aralarındaki mesafe ve yollarına çıkan engellere rağmen hayatı hakkını vererek yaşamalarına teşvik edecektir. Şifa, sıcaklığını dünyanın en soğuk köşesine bile götürür.

ÖLÜM FISILTISI

İrlanda yapımı korku filmi, Ölüm Fısıltısı´nın başrolünde Rupert Evans, yönetmen koltuğunda ise Ivan Kavanagh oturmakta.

Film arşivciliği yapan David , karısı Alice´in kendisini aldattığından şüphelenmektedir. David´in sıkıntıları, yaşadıkları evin geçmişte vahşi bir cinayete sahne olduğunu öğrenmesiyle farklı bir boyut alacaktır.

HAYALET DAYI

Ozan ve Caner çok ucuza kiralık bir konak bulurlar. Yeni evlerinde karşılarına hiç beklemedikleri biri çıkar. Evin asıl sahibi olan Hayalet Dayı, bildiğimiz hayaletlere hiç benzemez.

Başlarını sokacak bir ev arayan Ozan ve Caner uzun arayışlar sonunda tam da istedikleri gibi bir ev bulurlar. Olağanüstü bir fiyata buldukları ev aslında gerçekten de olağanüstü çıkar. Konağın ölen sahibi kirli geçmişi yüzünden arafta kalmıştır ve onu sadece Ozan ve Caner görebilmektedir. Hayalet Dayı'nın öteki tarafa huzurla geçmesine yardım etmek artık bu iki gencin görevidir. Dayı'dan kurtulmak için başladıkları bu görev onları komik olayların içine sürükler.

PİŞT

Üç ünlü genç adam çocukluk arkadaşıdırlar. Arka arkaya yaşadıkları travmatik olaylar nedeniyle üçü de ağır depresyona girerek bir kliniğe yatırılır.

Depresyon nedeni ile klinie yatan 3 genç, acil tedavi için alternatif yöntemler uygulayan Hidayet Hanım´a emanet edilirler... Hidayet Hanım 3 genci Ada´da bir konağa yerleştirir... Amacı, onları geçmiş korkularıyla yüzleştirerek iyileştirmektir. Bunun için adadaki köylülerle, gençleri korkutmak üzere türlü olaylar planlarlar. Ancak, bilmedikleri bir şey vardır ki o da konakta gerçekten de bir "Peri"nin yaşıyor olmasıdır...

SAVAŞÇI

Apocalypto', 'Son Mohikan', 'Conan' gibi filmlerin izinden giden Svaşçı, Maoriler'in dünyasında epik ve yenilikçi bir aksiyon sunuyor.

Ailesi başka bir kabile tarafından katledilen Hongi, intikam almak ve ölenlerin ruhlarını huzura kavuşturmak için, diğer kabilenin peşinden gitmeye karar verir. Yanına aldığı bir grup savaşçıyla düşman kabileyle savaşamayacağını anlayan genç Hongi, ünü yayılmış efsanevi bir savaşçıyı kendileriyle birlikte gelmesi için ikna etmeye karar verir. Ancak öncelikle geçilmesi yasaklanmış olan, ürkütücü ve gizemli topraklardan geçmek zorundadır.

YAK: SEVİMLİ DEV

Tayland yapımı çizgi film, iki farklı robotun bir araya gelip, yaratıcılarını bulmak için atıldıkları macerayı konu alıyor.

Büyük bir savaştan sonra çorak bir araziden dolaşan Na Kiev oldukça dev bir robotken, hafızasını kaybetmiş ve ince bir teneke yığınından ibaret Jao Phuek ile karşılaşır. Birlikte tüm robotların yaratıcısını bulmak için, metal temizleyiciler tarafından doldurulan çölde yola çıkarlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.