Sınıf başkanı seçimlerine aday olduğumuzda hangi haklarımızı kullanabiliriz

Sınıf başkanı seçimlerine aday olduğumuzda hangi haklarımızı kullanabiliriz
Sınıf başkanı seçimlerine aday olduğumuzda hangi haklarımızı kullanabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sınıf başkanı seçimlerine aday olmak istersek seçme ve seçilme hakkımızı kullanmış oluruz. Seçme ve seçilme her insanın hakkıdır. Bizler çocuk olsak da bize verilebilecek görevleri yerine getirmemiz mümkündür. Böylece toplum içerisinde nasıl davranmamız gerektiği ve yönetim biçimini öğrenmiş oluruz. Bu sayede yönetim şeklini ve inceliklerini öğrenerek hem aile hem toplum ilişkilerimizi yönetmek hemde belki ülkede veya bir iş yerinde yönetici olmak daha kolay hale gelebilir. Bunun için iş hayatı öncesinde bu gibi sorumluluklar bizlerin gelişimine büyük oranda katkı sağlayacaktır. Bizlerin de eğer yapabileceksek bu gibi sorumlulukları almamız ve yerine getirmek için iyi bir deneyim fırsatını kaçırmamız lazımdır.

Seçme ve seçilme hakkı, vatandaşlık görevlerinden birisidir. Seçimlere katılmak, seçmek, aday olmak demokrasinin en önemli özelliğidir. 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı, seçme ve halk oylamasına katılma hakkına sahiptir. Ancak silah altındaki er ve erbaşlar, askeri öğrenciler, ceza evlerinde tutuklu bulunanlar ve hükümlüler oy kullanamazlar. Milletvekilliği, muhtar, belediye başkanlığı seçimlerine 18 Yaşını dolduran her tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı seçme hakkına başka bir değişle oy verme hakkında sahiptir. Seçimlere katılmakta bireylerin hakkıdır.

1220
387
509
247
168
315
700
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.