Sinop Üniversitesi Kesin Kayıt Bilgileri

Sinop Üniversitesi Kesin Kayıt Bilgileri
Bu yazımızda sizlere Sinop Üniversitesi 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı Kesin Kayıt Bilgileri konusunda bilgiler vereceğiz.

2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılında kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan aday öğrencilerin kayıtları 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında e-devlet kapısı üzerinden elektronik kayıt işlemi ile gerçekleştirilecektir. Elektronik kayıt yaptıramayan aday öğrenciler 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında bağlı bulundukları Fakülte ve Yüksekokullardaki Kayıt – Kabul Bürolarında yüz yüze kayıt yaptırabilecektir.

Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilerimiz 5 - 11 Eylül 2017 tarihleri arasında öncelikle http://obs.sinop.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx adresinden öğrenci numarasını öğrenerek, Öğrenci Bilgi Sistemi (http://obs.sinop.edu.tr/oibs/ogrenci/) üzerinden ders kayıt işlemlerini yapabileceklerdir.

Üniversitemize kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, aşağıda belirtilen iş ve işlemleri gerçekleştirmeleri; istenilen belgeleri beraberlerinde getirmeleri halinde sorunsuz bir kayıt dönemi yaşanacaktır.

ELEKTRONİK KAYIT (E-KAYIT) İŞLEMLERİ

a) Öğrenciler için e-kayıt zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
b) Elektronik kayıt (e-kayıt) yaptırmak isteyen öğrenciler (şayet yoksa) PTT şubelerinden e-devlet şifresi alacaklardır.
c) Elektronik kayıt yaptıracak öğrenciler 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında açılacak olan “Üniversite E-Kayıt” seçeneğini tıklayarak kayıtlarını gerçekleştirebilirler.
d) E-Kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecek olup. Milli Eğitim Bakanlığından lise mezunu olup olmadığına dair bilgi de aynı ekranda yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler Elektronik kayıt yapamayacak ve üniversitemize yönlendirilecektir.
e) E-Kayıt gerçekleştirilen öğrenciler üniversiteye gelerek herhangi bir kayıt yaptırmayacak ve herhangi bir belge getirmeyeceklerdir. (Yükseköğretim programının özelliği gereği istenilen belgeler hariç)
f) E-kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkodlu çıktıyı alarak istenilmesi
halinde ibraz edeceklerdir.
g) 5-11 Eylül 2017 tarihleri arasında öncelikle http://obs.sinop.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx
adresinden öğrenci numaranızı öğrenerek ders kaydınızı yapmak ve muafiyet sınavlarına katılmak üzere talepte bulunmak için http://obs.sinop.edu.tr/oibs/ogrenci/ adresinden öğrenci işleri otomasyonuna giriş yaparak ders kayıt işlemlerinizi ve muafiyet sınavına katılmak isterseniz başvurunuzu (Öğrenci Bilgi Formunda bulunan “Başvuru Bilgileri” kısmından seçerek) yapınız. İkinci örgün öğretim programlarına e-kayıt yaptıran öğrenciler Öğrenim ücretini yatırmadan ders kaydı yapamayacaklardır. Ders kaydını yapmayan öğrenci ilgili yarıyılda derslere devam etme hakkını kaybeder. (Belirtilen tarihten önce otomasyona giriş yapmayınız, bu tarihe kadar bilgileriniz otomasyona tanımlanmış olmadığından işlem yapılamayacaktır.)

YÜZYÜZE KAYIT İŞLEMLERİ :

a) Kayıt için adayların bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz. Kayıt için Sinop dışından gelecek öğrencileri yönlendirmek üzere Sinop Şehirlerarası Otobüs Terminalinde Kayıt Danışma Bürosu oluşturulacak olup; görevli personelimiz sizleri kayıt işlemlerinin yapılacağı Fakülte ve Yüksekokullara yönlendirecektir.
b) E-devlet üzerinden kayıt yaptırmayan ya da yaptıramayan öğrencilerimiz mezun olduğu ortaöğretim
kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesini yanında getirmek zorundadır. Bunun dışında başka bir belge istenmeyecektir.
c) Milli Savunma Bakanlığı sorgulama sistemince askerlik şubesine yönlendirilenler hariç olmak üzere aday öğrencilerden askerlik belgesi istenmez, adayın beyanına göre işlem yapılır. Ancak, gerçeğe aykırı olarak yapılan beyan ile ilgili Üniversitenin sorumluluğu bulunmaz.
d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
e) 5-11 Eylül 2017 tarihleri arasında öncelikle http://obs.sinop.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx
adresinden öğrenci numaranızı öğrenerek ders kaydınızı yapmak ve muafiyet sınavlarına katılmak üzere talepte bulunmak için http://obs.sinop.edu.tr/oibs/ogrenci/ adresinden öğrenci işleri otomasyonuna giriş yaparak ders kayıt işlemlerinizi ve muafiyet sınavına katılmak isterseniz başvurunuzu (Öğrenci Bilgi Formunda bulunan “Başvuru Bilgileri” kısmından seçerek) yapınız. İkinci örgün öğretim programlarına e-kayıt yaptıran öğrenciler Öğrenim ücretini yatırmadan ders kaydı yapamayacaklardır. Ders kaydını yapmayan öğrenci ilgili yarıyılda derslere devam etme hakkını kaybeder. Belirtilen tarihten önce otomasyona giriş yapmayınız, bu tarihe kadar bilgileriniz otomasyona tanımlanmış olmadığından işlem yapılamayacaktır.)
f) Kayıtların yapılacağı tarihler ve yerler aşağıda listelenmektedir.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.