Sizce son yıllardaki en önemli teknolojik gelişmeler hangi alanlarda yaşanmıştır

Sizce son yıllardaki en önemli teknolojik gelişmeler hangi alanlarda yaşanmıştır
Sizce son yıllardaki en önemli teknolojik gelişmeler hangi alanlarda yaşanmıştır, günlük yaşamınızı kolaylaştırmak için hangi teknolojik ürünlerden yararlanıyorsunuz? Listeleyiniz.

Soru : Sizce son yıllardaki en önemli teknolojik gelişmeler hangi alanlarda yaşanmıştır? Söyleyiniz.

Günlük hayatımızda en önemli teknolojik gelişmeler, telefon kullanımı alanında yaşanmıştır. Akıllı telefonların internetle adapte edilmesi çağımızın en önemli teknolojik gelişmesidir.

Teknoloji alanında birçok gelişme yaşanmaktadır. Özellikle günümüzde bu gelişmeler büyük bir artış göstermektedir. İnovasyon ve bilimsel gelişmelerin önemli ölçüde ilerlemesi kaynakların kullanılabilirliği açısından da önemlidir.

Kaynakların kullanılabilirliği, ulaşılabilirliği ve işlenebilirliği teknolojinin gelişmesinde etkili olmaktadır. Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler hayatımızı oldukça kolaylaştırmaktadır. İletişim ve ulaşım alanında yaşanan gelişmeler mesafe ve mekan kavramını da ortadan kaldırarak dünyanın iyice küçülmesine neden olmuştur. Günümüzde teknolojik ilerlemenin ve gelişmenin yaşandığı alanlar iletişim alanları be ulaşım alanlarıdır. Telefonlar, televizyonlar, otomobiller, uçaklar, küçük el ve ev aletleri bakımından ve bilgisayar teknolojileri olarak teknoloji gelişmesinde ivme kazanmıştır.

Soru : Günlük yaşamınızı kolaylaştırmak için hangi teknolojik ürünlerden yararlanıyorsunuz? Listeleyiniz.

Akıllı telefon, tablet, laptop, notebook, masaüstü bilgisayar, plazma, lcd ekranlar, bankamatikler gibi teknolojik ürünlerden yararlanıyorum.

Teknolojideki hızlı gelişmelere bağlı olarak daha ucuz, daha sağlam, daha kullanışlı, daha çok iş yapan elektronik devreler üretiliyor.

 

Günlük hayatımızı kolaylaştırmak için teknolojik ürünlerden faydalanırız. Özellikle iletişim ve ulaşım alanında gelişen teknoloji dünya hayatımızı oldukça kolaylaştırmaktadır. Günlük hayatta, işe giderken, okula giderken, okulda, işte, evde ve her yerde teknolojiden yararlanmaktayız. Bazılarımız işimiz gereği sürekli olarak teknoloji ile iç içe durmaktayız.

Günlük hayatımızı kolaylaştırmak için şu teknolojik ürünlerden yararlanabiliriz:

* Bilgisayar
* Notebook
* Laptop
* Yazıcı
* Tarayıcı
* Telefon
* Akıllı telefon
* Flash Bellek
* Taşınabilir Harddisk
* Bluetooth erişimleri
* İnternet
* Kablosuz diğer erişimler

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.