Sosyal bilimler kavramından ne anlıyorsunuz

Sosyal bilimler kavramından ne anlıyorsunuz
Sosyal bilimler kavramından ne anlıyorsunuz? Söyleyiniz. Sosyal bilgiler ile sosyal bilimler arasındaki fark nedir? Araştırınız.

Soru : Sosyal bilimler kavramından ne anlıyorsunuz? Söyleyiniz.

İnsan hayatına dair birçok araştırmaların yapılmasını sağlayan ve insan hayatını kolaylaştıran disiplinler anlaşılmaktadır.

Sosyal Bilimler, sosyal hayatın yaşanabilir olmasında ve temel hak ve özgürlüklerin sağlanmasında insani, beşeri ve ilmi çözümler ve kurallar ortaya koyan, toplumsal meseleleri bilimsel olarak değerlendiren ve çözüme kavuşturan bir bilimdir.

Sosyal Bilimler sayesinde, toplumda hak, hukuk, adalet ve hürriyet kavramları oluşmakta, yerleşik hale gelmekte ve adaletin tesisi hukukun üstünlüğüne dayanarak bağımsız ve tarafsız mahkemeler tarafından sağlanmaktadır. Sosyal Bilimler, sosyal olayların sorunlu tarafların çözüme kavuşturulmasında önemlidir. Toplumsal olarak birlik ve beraberliğin oluşmasında, barış ve huzur ortamının oluşmasında etkilidir. Sosyal Bilimler, psikoloji, sosyoloji, felsefe, politika, kültür, tarih, din, dil değerlerinden ve disiplinlerinden oluşmaktadır.

Soru : Sosyal bilgiler ile sosyal bilimler arasındaki fark nedir? Araştırınız.

Bilgi, olgudur. Bilimsellik ise daha genel geçerdir. Sosyal bilgiler, sosyal bilimlerin biri ürünü olarak hazır bulunur.

Sosyal, toplum değerleri, yargıları ve topluma ait olan şeyler olarak tarif edilebilir. Bilgi ve bilim arasında da farklar bulunmaktadır. Sosyal bilgiler, hayatın devam etmesinde gerekli olan ekonomik, siyasi, politik, kültürel bilgi ve birikimlerin belli kurallara göre uygulanması ve vatandaşlık ödevlerinin, temel hak ve sorumlulukların yerine getirilmesini sağlayan olgudur.

Sosyal bilimler ise insanların davranışlarını inceleyen bilim dallarından yararlanan ve toplumsal barış ve huzur ortamının oluşmasında, toplumsal değer ve yargıların neden sonuç ilişkisi içinde bilimsel olarak ortaya çıkmasında etkili olan bilim dallarından biridir. Toplumda barış ve huzur, birlik ve beraberlik bu şekilde sağlanır.

Kaynak:Eğitim Sistem

27
0
45
3
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.