Soyadının kullanılmadığı ülkeler

Soyadının kullanılmadığı ülkeler
Soyadının kullanılmadığı, isimden sonra, baba adına oğlu veya kızı eklenerek söylenen, “Bay, Bayan, Hanım, Bey” gibi hitapların olmadığı ülke hangisidir detaylar haberimizde...

Soru : Soyadının kullanılmadığı, isimden sonra, baba adına oğlu veya kızı eklenerek söylenen, “Bay, Bayan, Hanım, Bey” gibi hitapların olmadığı ülke hangisidir?

A- İzlanda
B- Japonya
C- İsviçre
D- Arjantin

Soru : İzlanda

Soyadı kullanılmayan ülke İzlanda’da Bay, Bayan, Hanım, Bey gibi hitaplar yoktur.

İzlanda’nın nüfusu 372.520 kişidir. Nüfusun % 80’i şehirlerde, diğer kısmı köylerde yaşar. Başkent Reykjavik’te nüfus 145.237 kişidir (2021 verileri). Şehirlerin çoğu kıyı kesimlerde ve güneydeki ovalarda kurulmuştur. İzlanda halkı için Theogir’in koyduğu kurallar bugün de geçerlidir. İzlanda’da bugün topluma açık yerlerde bira ve benzeri alkollü içkiler içmek yasaktır. İzlanda halkı kendilerine özgü dillerini, kültürlerini, efsanelerini ve geleneklerini korumak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Halkın büyük kısmı Hıristiyanlığın Evangelist mezhebine (%95,6) bağlıdır. Geri kalan kısmının %3,7 Protestan, %0,7’si Katoliktir. Ülkede konuşulan diller, İzlandaca (Resmi Dil), Danimarkaca, İngilizce, Nord lehçeleri ve Almancadır. İzlanda’da eğitim düzeyi yüksektir. 7-15 yaşları arasında eğitim mecburi olup, okuma-yazma bilmeyen yoktur. İzlanda’da beş üniversite ve iki kolej bulunmaktadır.

3
30
1
2
2
1
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.