Sözel Puanlarının hesaplanması için çözülmesi gereken testler

Sözel Puanlarının hesaplanması için çözülmesi gereken testler
Sözel alanda tercih yapacak öğrencilerin 2017 YGS’den sonra 2017 LYS 3 ve LYS 4 oturumlarına katılmaları gerekmektedir. TS Puan Türlerinde hangi dersin ne kadar etkili olduğunu aşağıdan inceleyebilirsiniz.

TS Puan Türlerine ders etkileri

TS-1
YGS’de Türkçe %13, Matematik %10, Sosyal %12, Fen %5’lik bir etki oranı vardır. LYS’de ise Edebiyat %15, Coğrafya-1 %8, Tarih %15, Coğrafya-2 %7 ve Felsefe %15’lik oranlarda etki göstermektedir.
Puan türünde iyi bir puana ulaşabilmek için Felsefe ve Tarih bilginizin iyi olması gerekmektedir. Edebiyat ve Felsefede soru sayısı fazla olduğu için puan türüne olan etkisi daha fazladır.
TS-2
YGS Türkçesinin %18 ile en fazla etki gösterdiği alandır. Matematiğin etkisi %6, Fen’in %6 ve Sosyalin %11’dir. LYS’de Edebiyat %25, Coğrafya-1 %5, Tarih %15, Coğrafya-2 %5, Felsefe %10 oranlarında etki göstermektedir.
Edebiyat ve Tarih dersleri bu alan için büyük önem taşır. YGS’de Matematiğin az etkiliyor olması bu alanda rekabeti oldukça arttırmaktadır.

Bu oturumlara katılıp en az 2 testten soru cevaplayan öğrencilerin TS puanları hesaplanır.

ts-puani-hesaplama.jpg

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.