Sürekli yorgun hissetmenin 7 nedeni

Sürekli yorgun hissetmenin 7 nedeni
Bilim insanları kronik yorgunluğa neden olan 7 ana nedeni belirledi. Yeterince su içmemek, demir eksikliği, mükemmeliyetçi olmak, kahvaltı yapmamak, abur cubur yemek, dağınık ortam ve iş kolik olmak

YETERİNCE SU İÇMEMEK: Normalde vücudunuzda bulunması gereken su miktarındaki yüzde 2'den fazla su kaybı belirgin bir yorgunluğa sebep oluyor.

DEMİR EKSİKLİĞİ: Yeterince demir almamak vücutta taşına oksijen miktarını azaltıyor ve bu da yorgunluğa neden oluyor.
MÜKEMMELİYETÇİ OLMAK: New York University School of Medicine çalışanı Profösör Irene S. Levine, mükemmeliyetçi insanların normal işler için gereğinden fazla efor harcadığının altını çiziyor.
KAHVALTI: Kahvaltı yapmamak vücudunuzun akşam yemeğinden itibaren beslenmemesi anlamına geliyor. Başka bir deyişle yemek yemeseniz bile bir önceki besinlerden enerji alan vücut öğle yemeğine kadar enerjisiz kalıyor.
ABUR CUBUR: Şekerli ürünler tüketmek kan şekeriniz ani artışı ve ani düşüşüne neden oluyor. Bu da uzun vadede sizi güçsüz bırakıyor.
DAĞINIK ORTAM: Psikologlar düzenli olmayan bir ortam da çalışan kişilerin düzenli bir ofiste çalışanlara oranla daha yorgun hissettiklerinin altını çiziyor.
İŞKOLİK OLMAK: Çalışma saatleri dışında iş ile ilgili düşünmek de yorgunluğun ana nedenlerinden birisi olarak gçsteriliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.