1. HABERLER

  2. YARIŞMA SORULARI CEVAPLARI

  3. Survivor 23 Mart Bil Bakalım bilgi yarışması soru ve cevapları
Survivor 23 Mart Bil Bakalım bilgi yarışması soru ve cevapları

Survivor 23 Mart Bil Bakalım bilgi yarışması soru ve cevapları

Tv 8 ekranlarında yayınlanan Survivor yarışmasının eğlenceli programlarından biri olan ''Bil Bakalım'' 23 Mart soruları ve cevapları haberimizin devamında...

A+A-
Tv 8 ekranlarında yayınlanan Survivor yarışmasının eğlenceli programlarından biri olan ''Bil Bakalım'' 23 Mart soruları ve cevapları. Survivor 23 mart salı akşamı ödül oyunundan sonra bilgi yarışması yapıldı. Bilgi yarşmasında Tv8 yayına ne zaman başladı, Edirnenin nufüsü kaçtır gibi sorular soruldu.Kazanan Ogeday luppo kek ödülünü aldı.
 
Survivor 23 Mart 2017 Perşembe Bil Bakalım Ödülü : Luppo kek 1 paket
 
Survivor 23 Mart 2017 Perşembe Bil Bakalım kim kazandı :OGEDAY KAZANDI
 
1. Soru - Dünyanın en büyük uçağı kaç yolcu taşımıştır?
Cevap -> 850
Airbus A380, günümüzde, Airbus S.A.S. (EADS) tarafından seri üretim çerçevesinde üretilen, dünyanın en büyük iki katlı geniş gövdeli (wide body aircraft) 850 yolcu kapasiteli, lüks, sivil yolcu uçağıdır.
 
Dünyanın en büyük yolcu uçağı A380 ilk uçuşunu Fransa'nın Toulouse kentinden gerçekleştirmiştir,[2] ve ilk ticari uçuşunu 25 Ekim 2007 günü Singapur Havayolu şirketinin Singapur - Sydney arası yapmıştır.
 
A380, Airbus şirketinin yeni bayraktar uçağı (flagship) olup, geniş gövdeli uçak sektöründe azami 853 yolcu taşıma kapasitesi ile yeni bir sınıf oluşturur. Projenin ortaya çıkışı, geliştirilmesi ve üretim safhalarında Airbus A3XX kodu altında sürülmüştür.
 
A380'in üst katı diğer geniş gövdeli uçaklardan farklı olarak gövde boyunca uzanır. Bu sayede rakibi olan bir başka geniş gövdeli uçak Boeing 747'ye göre %49 daha geniş kabin alanı sunar.[3] Yine bu sayede standart konfigürasyonda 525 yolcu, tamamı ekonomi sınıfı olarak düzenlenmesi durumunda 853 yolcuya kadar taşıma kapasitesi arttırılabilir.
2. Soru - Fatih Terim Milli Formayla Kaç Gol Atmıştır?
Cevap -> 2 Gol
Fatih Terim Millî takım kariyeri
7 Kez U-19, 10 kez Ümit Milli ve 51 kez de A Milli olmak üzere toplam 68 kez Türkiye Millî Futbol Takımı forması giyen Fatih Terim, bu maçlarda 2 gole imzasını atmıştır.
 
Ayrıca aralıksız 51 kez A Millî Takım forması giyerek bir kez daha adını Türk futbol tarihine yazdırmış oldu.
3. Soru - Hadisenin Prenses Şarkısının klibi youtube'da kaç kez izlenmiştir?
Cevap -> 169 Milyon
Türkiye'de son yıllarda kurulan, milyonlarca aboneye ulaşmayı başaran yerli Youtube müzik kanallarının da sayesinde çekilen video klipler yüz milyonlara varan izlenme sayılarına ulaşmaya başladı.
Hadise Prenses Yayınlanma Tarihi: 4 Aralık 2014
İzlenme: 170 Milyon (23 Mart)
4. Soru - Almanya'da yaklaşık kaç çeşit ekmek üretilmektedir?
Cevap -> 300 Çeşit
Almanya'da Ekmek Çeşitleri
Ekmeği çok tüketen bir millet olduğumuzu artık hemen hepimiz biliyoruz. Özellikle Anadolu'da sofranın baş tacıdır ekmek. Sofraya her şeyden önce getirilir ve genellikle yemeğin suyuna banılarak tüketilir.
 
Örneğin Almanya'da durum bizdekine pek de benzemez. Sadece kahvaltıda ekmek yiyen Almanlar, ekmeği bir de sandviç yaparken tercih ederler. Yani, bir Alman sofrasına oturup da yemeğin yanında ekmek ararsanız biraz boşuna aramış olursunuz.
Buradan Almanya'ya çalışmak üzere giden pek çok vatandaşımızın en önemli şikayetlerinden biri de Almanya'da damak zevklerine uygun ekmek bulamamalarıdır zaten.
Ancak bu söylediklerimizden Almanya'nın ekmek çeşitliliği bakımından zengin olmadığı sonucu çıkarılmasın. Çünkü Almanlar'ın yaklaşık 500 çeşit ekmekleri vardır.
İşte bu ekmeklerin en önemlilerinden biridir pumpernickel. Tarihi çok eskilere, 1400'lere dayanan bu ekmek çavdar unundan yapıldığı için rengi kahverengiye çalar. Yani pumpernickel Almanlar'ın meşhur siyah ekmeklerinden biri.
Hindi etiyle yendiğinde lezzetine lezzet katılan bu ekmek özel taş fırınlarda düşük sıcaklıkta pişirildiği için pişmesi uzun süre alıyor.
Almanya'da kalıp ekmek çeşitlerinden
Ayçekirdeği, deniz tuzu, çavdar unu, maya ve çavdar ekşisinden oluşan bir malzeme listesi var vollkornbrot'un. Malzeme listesinden de anlaşılacağı üzere buğday unu kullanılmadan yapılan bu ekmeğin en önemli özelliklerinden biri de doyurucu olması. Vollkornbrot keskin tadıyla tereyağı, peynir ve füme edilmiş balıkla yenildiğinde çok lezzetli bir hâl alıyor.
 
Almanların meşhur ekmeklerinden biri olan mischbrot ise buğday ununun olmadığı bir ekmek değil. Bu ekmek yapılırken, çavdar unu buğday unuyla karıştırılıyor. Zaten adı da buradan geliyor, çünkü mischbrot karışık ekmek anlamında kullanılıyor. Rengi ise çavdar ve buğday ununun kullanılış miktarına bağlı olarak daha koyu ya da açık olabiliyor. Rengi nasıl olursa olsun mischbrot domuz pastırmasıyla birlikte tüketiliyor.
 
Bir diğer Alman ekmeğini ise “yöresel” olarak tanımlamakta sakınca yok. Çünkü genellikle Almanya'nın güneyinde üretiliyor. Bu ekmek de tıpkı mischbrot gibi çavdar ve tam buğday unu kullanılarak yapılıyor. Odun fırınlarında oldukça uzun sürede pişirildiği için kabuğu çok sert oluyor.
5. Soru - Las Vegas'ta yılda kaç düğün yapılıyordur?
Cevap -> 100.000
 
6. Soru - Türkiye'deki sivil havaalanı sayısı kaçtır?
Cevap -> 56
Türkiye'deki havalimanları listesi, Türkiye'de bulunan ve inşası devam eden havalimanlarını içerir. Ülkede faaliyette olan 56 sivil havalimanından 23'ünde uluslararası uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Ülkede ayrıca askerî amaçla kullanılan 17 havalimanı yer alır.
7. Soru - Dünya'yı kurtaran adam filmi kaç yılında çekilmiştir?
Cevap -> 1982
Dünyayı Kurtaran Adam, Yeşilçam'ın fantastik (bilim kurgu) filmlerinden biri. Yönetmeni Çetin İnanç'ı üne kavuşturmuştur
İki Türk uzay pilotu, rutin bir görev esnasında bilinmeyen bir gücün çekim alanına girerler ve uzay araçları bilmedikleri bir gezegene düşer. Bu gezegende dünyayı bekleyen büyük tehlikeyi öğrenirler.
8. Soru - Ünlü aktör ve dövüşçü Bruce Lee kaç yaşında ölmüştür?
Cevap -> 32
Bruce Jun Fan Lee ("Lee Jun Fan" Kantonca'daki adı; d. 27 Kasım 1940, San Francisco – ö. 20 Temmuz 1973, Hong Kong), Çin kökenli aktör ve Jeet Kune Do savunma sanatı ustası.
 
Bruce Lee, ABD doğumlu olup Çin kökenlidir. San Francisco'daki Chinese Hospital hastanesinde dünyaya gelmiştir. Babası Lee Hoi-Chuen (李海泉) Çinli, annesi Grace Lee (何金棠) yarı Çinli yarı Kafkas'lıdır. Bruce Lee Jeet Kune Do (Türkçe; durduran yumruk yolu) adını verdiği bir savunma sanatı sistemi geliştirmiştir. Lee'nin bu sistemi geliştirmeden önce eğitimini aldığı savaş sanatları arasında; Kung Fu, Wing Chun, Karate, Boks, Tayland boksu, Jujutsu, Kick Boks, Aikido, Judo, Eskrim, Güreş ve Taekwondo bulunmaktadır.
9. Soru - Türkiye'de toplam kaç adet ilçe bulunmaktadır?
Cevap -> 919
Türkiye'nin ilçeleri, Türkiye'de illerden sonraki gelen idari bölümlerdir. Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında ilçeler kaza olarak bilinmekteydi.
 
Her il birden fazla ilçeden oluşur. İl merkezi de bir ilçe oluşturmakta olup buna merkez ilçe denir. Büyükşehir belediyesi olan il merkezleri ise birden fazla merkez ilçeden oluşmaktadır. İlçe merkezlerinin adı illerde olduğu gibi ilçenin kendisi ile aynıdır. İlçelerde yönetme ve yürütme görevini, devlet tarafından atanan kaymakamlar yerine getirir. Merkez ilçelerde (büyükşehirler hariç) ise bu görev doğrudan bağlı bulunduğu ilin valisi tarafından yerine getirilir. İlçelerin kurulup kaldırılması ve değiştirilmesi de tıpkı illerde olduğu gibi kanunla olmaktadır.[1] Türkiye'de 1999 yılında Düzce'nin il olması ile beraber 81 il ve bunlara bağlı toplam 919[2] ilçe bulunmaktadır. Bulundukları yere göre;
 
En kuzeyde bulunan ilçe; Kofçaz, Kırklareli
En güneyde bulunan ilçe; Yayladağı, Hatay
En batıda bulunan ilçe; Gökçeada, Çanakkale
En doğuda bulunan ilçe; Aralık, Iğdır
En az ilçeye sahip il; 3 ilçe ile Bayburt.
En çok ilçeye sahip il; 39 ilçe ile İstanbul.
Nüfus bakımından en küçük ilçe; Kofçaz
Nüfus bakımından en büyük ilçe; Çankaya
Yüzölçümü bakımından en büyük ilçe; Siverek
10. Soru - Devlet Demiryollarında kaç kişi çalışmaktadır?
Cevap -> 26.184
 
11. Soru - Türkiye'de ''A'' harfi ile başlayan kaç ilçe vardır?
Cevap -> 106
 
12. Soru - Türkiye'de kaç tane gümrük kapısı vardır?
Cevap -> 21
 
13. Soru - Athena Grubu 2004 Eurovisıon yarışmasında kaç puan almıştır?
Cevap -> 195
Yıl Şarkıcı Dil Şarkı Final Puan
2000 Pınar Ayhan & Grup SOS Türkçe, İngilizce "Yorgunum Anla" 10 59
2001 Sedat Yüce Türkçe, İngilizce "Sevgiliye Son" 11 41
2002 Buket Bengisu & Grup Safir Türkçe, İngilizce "Leylaklar Soldu Kalbinde" 16 29
2003 Sertab Erener İngilizce "Everyway That I Can" 1 167
2004 Athena İngilizce "For Real" 4 195
2005 Gülseren Türkçe "Rimi Rimi Ley" 13 92
2006 Sibel Tüzün Türkçe, İngilizce "Süper Star" 11 91
2007 Kenan Doğulu İngilizce "Shake It Up Şekerim" 4 163
2008 Mor ve Ötesi Türkçe "Deli" 7 138
2009 Hadise İngilizce "Düm Tek Tek" 4 177
2010 maNga İngilizce "We Could Be The Same" 2 170
2011 Yüksek Sadakat İngilizce "Live It Up"
Finale yükselemedi
2012 Can Bonomo İngilizce "Love Me Back" 7 112
14. Soru - Tv 8 yayın hayatına kaç yılında başlamıştır?
Cevap -> 2003

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.