Takdir Teşekkür kaç puanla alınır

Takdir Teşekkür kaç puanla alınır
Gerek ilkokul, ortaokul ve gerekse lisede olsun birçok öğrenci takdir ya da teşekkürün tam olarak kaç puanla alındığını bilmek istiyorsanız doğru adrestesiniz.

Özellikle küsuratlı durumlarda takdir teşekkür alınabilir mi bu konuda ortalıkta oldukça fazla bilgi kirliliği var. Takdir teşekkür belgesi kaç puanla alınır :

Sevgili öğrenciler hangi sınıfta olduğunuz önemli değil; isterseniz 4. 5. 6. 7. 8. sınıfta ya da 9. 10. 11. 12. sınıfta olun fark etmez, takdir ya da teşekkür belgesinin not sınırları her sınıfta aynıdır ve şu şekildedir.

70 ile 84,99 arası Teşekkür Belgesi
85 ile 100 arası Takdir Belgesi

Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta, notunuzun tam olarak 70 ya da 85 olmadan belge alamayacağınızdır. Örneğin karne not ortalaması 69,99 olan bir öğrenci teşekkür belgesi alamaz. Yine karne notu ortalaması 84,99 olan bir öğrenci takdir belgesi alamaz. Bazı kimselerin iddia ettiği gibi e-okul bu şekildeki küsuratlı notları tamamlamaz. Bunlara inanmayın. Tam not olmadan takdir teşekkür belgesi alınamaz.

4. Sınıf Takdir - Teşekkür Programı için tıklayınız
5. Sınıf Takdir - Teşekkür Programı için tıklayınız
6. Sınıf Takdir - Teşekkür Programı için tıklayınız
7. Sınıf Takdir - Teşekkür Programı için tıklayınız
8. Sınıf Takdir - Teşekkür Programı için tıklayınız
9-10-11-12. Sınıf Takdir - Teşekkür Programı için tıklayınız

Ağırlıklı puan nedir

Bir dersin ağırlığı, o dersin haftalık ders saati sayısına eşittir. Örneğin Dil ve Anlatım dersi haftada 5 saat okutuluyorsa ağırlığı 5'tir. Ders puanı ile haftalık ders saati çarpılır ve o dersin ağırlıklı puanı hesaplanır. Örnek: Dil ve Anlatım dersinin haftalık ders saati 5, yıl sonu puanı ise 75 olsun. Bu durumda Dil ve Anlatım dersinin ağırlıklı puanı:5x75=375 olacaktır.

Ağırlıklı Puan Ortalaması Nedir

Öğrencinin her bir ders için ayrı ayrı hesaplanan ağırlıklı puanlarının toplamının, toplam ders saatine bölünmesiyle elde edilen ortalama puandır. Takdir teşekkür hesaplamaları bu ağırlıklı ortalama puan ile yapılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer alan bilgilere göre;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,
b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,
c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere ise okulun iftihar listesinde yer verilir.

Bir dersin dönem puanı sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. İşletmelerde beceri eğitiminde dönem puanı, işletmedeki eğitim süresince öğretmen, usta öğretici veya eğitici personel tarafından temrin, proje, iş, deney ve hizmet değerlendirmesinden verilen puanlar, varsa telafi eğitimi süresince okulda temrin, proje, iş ve hizmetlerden aldıkları puanlar ve alanıyla ilgili yarışmalarda alınan ve işletmeye bildirilen puanların aritmetik ortalamasıdır. Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.

71
328
601
207
339
156
1225
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
104 Yorum