Tarihten günümüze kullanılan üretim araçları

Tarihten günümüze kullanılan üretim araçları
Üretim araçları, somut ve insansız girdilerin -fabrikalar, makineler ve gelir meydana getirmede kullanılan araçlar- üretim sürecinde kullanılmasıdır.
Tarihten günümüze kullanılan üretim araçlarından ve insanlığa faydası olan araçlardan bahsedelim;

İnsanlar geçmişten günümüze ateşin, elektriğin, tekerleğin bulunmasıyla bir çok icatlar gerçekleştirmiştir. Kısaca Saban, Orak, Çekiç, Öküz Arabası Kazma ve Kürek diyebiliriz. 

Bu icatlar hakkında biraz detaylı bilgi verecek olursak;

Tarlalarda ve tarım alanların eskiden insan gücü fazlasıyla kullanılıyordu. Tekerleğin bulunmasıyla taşıma ve tarım işlemleri için bazı kullanım araçları icat edildi. At arabalarından, teknolojinin gelişmesi ile birlikte traktörler, biçerdöverler, ekim ve hasat makinaları yapıldı.

Üretim araçları ülkeye ve kişiye gelir elde etmek, kolaylık sağlamak amacıyla kullanılır. Fabrikalarda artık üretim amaçlı makinalar kullanılıyor. Eskiden tüm işlemler insan gücüyle yapılırdı ve bu çok zahmetli ve yavaştı. Yapılan icatlar ve teknolojinin gelişmesi üretim araçları açısından zengin bir yelpaze oluşturmuştur.

Kaynak:Eğitim Sistem

1397
1518
686
127
180
192
1150
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum