TDK'da voleybol için kullanılan ifade hangisidir

TDK'da voleybol için kullanılan ifade hangisidir
TDK sözlüğünde futbol için ayak topu, basketbol için sepet topu hentbol için el topu ifadeleri kullanılırken voleybol için kullanılan ifade hangisidir TDK'da voleybol için kullanılan ifade hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 29 Nisan Cumartesi 671. Bölüm Yarışma Sorusu;

Soru : TDK'da voleybol için kullanılan ifade hangisidir, TDK sözlüğünde futbol için ayak topu, basketbol için sepet topu hentbol için el topu ifadeleri kullanılırken voleybol için kullanılan ifade hangisidir

A- Yakan top
B- Uçan top
C- Düşen top
D- Savrulan top

Doğru Cevap: Uçan top

Kılavuzdan örnekler

Bu arada kılavuzda, basketbola “sepet topu”, voleybola “uçan top”, avansa “öndelik”, banknota “kağıt para”, asparagasa “uydurma”, aspiratöre “emmeç”, fabrikaya “üretimevi”, zappinge “geçgeç”, etiğe “töre bilimi” denilmesi öngörülüyor. Kılavuza göre, iletişim araçlarında sıkça kullanılan ve Türkçe karşılığı bulunan diğer yabancı sözcüklerden bazıları şöyle: Afiş “ası”, ajanda “andaç”, aktivite “etkinlik”, aktüel “güncel”, amblem “belirtke”, ambulans “cankurtaran”, amortisman “yıpranma payı”, anarşi “kargaşa”, arşiv “belgelik”, atölye “işlik”, türbülans “burgaç”, badminton “tüytop”, baypas “köprüleme”, otizm “içeyöneliklik, ipotek “tutu”, fuel oil “yağ yakıt”, garanti “güvence”, depozito “güvence akçesi”, fitness “sağlıklı yaşam”, finanse “akçalanmış”, first lady “başbayan”, CD “yoğun disk”, terörist “yıldırıcı”, idealist “ülkücü”.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum