Tek tip askerlik nasıl olacak

Tek tip askerlik nasıl olacak
Yeni askerlik sistemi ne zaman çıkacak, tek tip askerlik nasıl olacak? Bedellide son durum nedir, askerlik kaç aya düşecek, bedelli askerlik ne zaman çıkacak, dövizli askerlik ücreti ne kadar olacak, yedek astsubaylık nedir. Kimler yedek astsubay olabilir

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NASIL OLACAK

12 AYLIK YEDEK SUBAYLIK DEVAM
Askerlik sistemiyle ilgili yeni sistemde lisan ve lisans üstü için belirlenecek sayıda 12 aylık yedek subaylık devam edecek.

İKİ YILLIK YÜKSEKOKUL MEZUNLARI İÇİN YENİLİK
2 yıllık meslek yüksek okul mezunları için ihtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriliyor. .İki aylık eğitimleri döneminde harçlık verilecek. 10 aylık kıta döneminde maaş ödenecek.

LİSE MEZUNLARINA 6 AY+6 AY ASKERLİK

Lise ve altı mezunlar için 6 ay+6 ay askerlik uygulaması getiriliyor.
(6 ay artı 6 aylık askerlik uygulaması) Bir aylık eğitimini tamamlayıp 5 aylık kıta hizmetini bitirerek ilk 6 ayı tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecekler. Şayet askerliğe devam etmeyi tercih ederlerse 6 ay süreyle maaşlı olarak görev yapacaklar.

BEDELLİ KALICI HALE GELİYOR
Dövizle askerlik uygulaması sürecek. Bedelli askerlik uygulamasını belirli bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getiriyoruz. Eğitim durumuna bakılmaksızın herkes bedelli askerlik yapabilecek.

Bedelli askerlikten gelen kaynağın eğitim dönemleri dışında tamamı maaşlı hale gelen diğer görevlilerin maliyetlerini karşılayacak

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum