TEOG bu yıl daha seçici olacak

TEOG bu yıl daha seçici olacak
Konu değişikliği nedeniyle öğrenciler bu yıl kısmen daha farklı bir TEOG sınavına girecek. Matematikten yorum yerine bilgi içeren sorular çıkması bekleniyor. Sınav daha seçici olacak.

Bu yıl 1 milyonu aşkın 8'inci sınıf öğrencisinin iyi bir liseye girebilmek için ter dökeceği Temel Eğitimden Ortaöğretme Geçiş (TEOG) sınavlarının ilki 25-26 Kasım'da yapılacak.

Öğrenciler, 25 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 26 Kasım Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek. Uzmanlar, konu sıralamasında yaşanan değişiklik nedeniyle TEOG'un içerik olarak tamamen olmasa da kısmen daha farklı bir sınav olacağını öngörüyor. Özellikle matematikten yorum yerine bilgi ölçen nitelikte soruların çıkması bekleniyor. Bu da birinci TEOG sınavının geçmişe göre bu yıl daha seçici olma özelliğini artıracak.

KONU AZLIĞI AVANTAJ

Matematik sınav konuları üslü sayılar, kareköklü sayılar, gerçek sayılar, özel sayı dizileri ve özdeşlikleri kapsayacak. Matematik konularının içerik olarak önemli ve yoğun konuları kapsamasına rağmen, konu sayısının azlığı öğrenciler için bir avantaj oldıuğunu söyleyen Doğa Okulları Matematik Bölüm Başkanı Elvin Öven "Konu eksiği olmadan, hızlı test çözme tekniği ile kendini deneyimlemiş, gerekli konu tekrarlarını yapmış, zamanını doğru şekilde yönetebilen, üst düzey kaygıdan arınarak sınava girecek öğrencilerin bu sınavda başarıyı elde edeceklerine inanıyoruz" dedi.

 

4 KİTAPÇIK HAZIRLANDI

Sınavlara toplam 1 milyon 174 bin 427 öğrenci girecek. Öğrenciler, yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 237 okulda, 91 bin 349 salonda, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 22 okulda sınava katılacak. Her ders için 4 seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak. Öğrenciler, özel durumlar dışında kendi okullarındaki sınıflarda sınava alınacak.

BULMACA ÇÖZÜN, MEYVE YİYİN

Özellikle matematik sınavında daha başarılı olmak için uzmanlar TEOG'a birkaç gün kala bol bol bulmaca çözmeyi öneriyor. Sudoku, Kendoku gibi akıl oyunlarının yanı sıra Go, Mangala, Satranç gibi strateji oyunları da sınavdaki performası artırıyor. Sıınava birkaç gün kala daha sağlıklı beslenmek, bol meyve ve sebze yemek sınava daha enerjik girmenizi sağlayacak.

10 ÖNEMLİ İPUCU

Paragrafı sonuna kadar okuyun

Altı çizili kelimeleri dikkate alın

Soruyu tam anlamadan cevap vermeye çalışmayın

En basit işlemleri "Çok kolay" diyerek geçiştirmeyin

Birkaç işlem gerektiren sorularda dikkatli olun

İşlemleri mutlaka kontrol edin

Sorulara karşı önyargılı olmayın, "Yapamam" diye düşünmeyin.

Uzun paragraflardan korkmayın

Haritaları dikkatli okuyun

Soru kökünü doğru anlayın

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.