TEOG Lise Tercihleri Ne Zaman Açıklanır ? 2014 TEOG Tercih Sonuçları Sorgulama

TEOG Lise Tercihleri Ne Zaman Açıklanır ? 2014 TEOG Tercih Sonuçları Sorgulama
TEOG Lise Tercih Sonuçlarını öğrenmek için tıklayın. TEOG Tercih Sonuçları öğrenme.

İşte TEOG Tercih İşlemleri ve Sonuçlarıyla ile ilgili tüm detaylar...

Lise 9. sınıfa başlayacak olan ve TEOG Sınavına giren öğrenciler TEOG Sınav sonuçlarına göre tercih işlemlerini yaptıları TEOG Tercih İşlemlerini yapan öğrenciler sonuçları merakla bekleniyor. TEOG Lise Tercih sonuçları 22 Ağustosta açıklanacak. Liselere kayıt yaptıracak olan öğrenciler  TEOG Lise Tercih sonuçlarını heyecanla bekliyor.

MEB Tercih Kılavuzunu Yayınladı 

MEB, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi çerçevesinde 2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu, Bakanlığın internet sitesinden yayımlandı.

Kılavuza göre, tercihlere esas kontenjan tabloları 4 Temmuz'da, 8. sınıf yerleştirmeye esas puanları 7 Temmuz'da ilan edilecek. Tercihler, 31 Temmuz-8 Ağustos'ta alınacak. Yerleştirme sonuçları ve kesin kayıtlar 22 Ağustos yapılacak. 15 Eylül'de yeni eğitim öğretim yılı başlayacak.

Anadolu liselerine, anadolu imam hatip liselerine, çok programlı anadolu liselerine, fen liselerine, mesleki ve teknik anadolu liselerine, sosyal bilimler liselerine, mesleki ve teknik eğitim merkezlerine, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı ve Yerleştirme Esas Puanına (YEP) göre öğrenci alan özel okullara, 2014–2015 eğitim-öğretim yılı için öğrencilerin YEP'ine göre okul türlerine yerleştirme işlemleri yapılacak. Yerleştirme sonuçları aynı eğitim-öğretim yılı için geçerli olacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.