TEOG mazeret sınavı sonuçları haziranda açıklanacak

TEOG mazeret sınavı sonuçları haziranda açıklanacak
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, TEOG mazeret sınavı sonuçlarına ilişkin bilgilendirme yaptı. Kurt’a göre TEOG mazeret sınavı sonuçları Haziran ayının ilk haftasında e-okul sisteminde yer alacak.

14-15 Mayıs’ta düzenlenen TEOG mazeret sınavlarına 4 bin 459 öğrencinin katıldığı belirten Kurt, sınavlarda herhangi bir sorunun yaşanmadığını dile getirdi. TEOG mazeret sınavı sonuçlarının ise haziranın ilk haftasında e-okul sistemine girileceğini ifade etti.

TV 360’da yayınlanan Eğitim ve Başarı programında TEOG ile ilgi soruları yanıtlayan müsteşar yardımcısı, “İkinci dönem TEOG mazeret sınavlarına 4 bin 459 öğrenci, 532 sınav merkezinde girdi. Bana iletildiği kadarıyla herhangi bir sorun yaşanmadan sınavlar tamamlandı. Sonuçlar haziran ayının ilk haftasında e-okul sistemine girilecek” diye konuştu. MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt’un konuşmasından diğer satır başları ise şöyle:

“MEB’i büyük bir gemiye benzetiyorum”

Sınavlar Türkiye’nin gerçeği. Sınavların dünyanın her yerinde olduğunu söyleyebiliriz. Eğer arzınız talebinizi karşılayamıyorsa bir seçme sistemine ihtiyacınız var demektir. Ancak değerlendirmenin farklı yolları var ve biz bu değerlendirmeyi okul odaklı yapmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizi okul ortamında ölçmenin yollarını arıyoruz. Bununla birlikte zorunlu eğitimde 18 milyon öğrencimiz var. Kanada ve Finlandiya’daki sistemleri yerinde inceleme fırsatı buldum. Tabii bu ülkelerle Türkiye kıyaslayamayız. Çünkü bizim öğrenci sayımız bu ülkelere çok daha fazla. Ancak bu ülkelerdeki sistemlerden alınabilecek çok şey var. Bunları kendi sistemimize entegre etmeyi düşünüyoruz. Fakat 18 milyon öğrenci ile bunu başarmak kolay değil. MEB’i büyük bir gemiye benzetiyorum. Hareket etmeniz için gemiyi yavaş yavaş döndürmeniz gerekiyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.