TEOG nakil sonuçları kafaları karıştırdı

TEOG nakil sonuçları kafaları karıştırdı
26 Eylül Cuma akşamı sona ermesi beklenen TEOG nakillerinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasıyla boş kontenjanlar için devam edeceği bildirildi.

Hala istediği ya da evine yakın bir liseye nakil yaptıramayan ve okula başlayamayan öğrenciler var. Eylül ayı sonuna kadar yapılan nakil işlemleri Bakanlık tarafından merkezi olarak yürütülürken, ekim ayından itibaren işlemlerin okul müdürleri ve müdür yardımcıları tarafından yürütüleceği iddia edildi. İddianın dayanağı ise 13 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 19'uncu maddesinin 4'üncü fıkrasının 'b' bendi... 'b' bendinde eylül ayı sonuna kadar yapılan nakil ve geçişlerin Bakanlık tarafından yürütüleceği belirtiliyor. Aynı maddenin '5'inci fıkrasındaki "Değerlendirmeye ilişkin tutanak düzenlenerek okul müdürü ve ilgili müdür yardımcısı tarafından imzalanıp dosyalanır" ifadesi ise kafa karıştırdı. Bakanlık'tan 9'uncu sınıf nakil ve geçişlerinin bundan sonraki süreci ile ilgili açıklama yapılmazken, eğitim uzmanları yönetmelikte yer alan bu maddenin suistimale açık olduğunu savundu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.