TEOG Sınav Sonuçları İtiraz Modülü MEB

TEOG Sınav Sonuçları İtiraz Modülü MEB
8. sınıf öğrencilerinin beklediği TEOG sonuçları 9 ya da 10 Ocak’ta açıklanacak. Mahkeme kararı bekleniyor.

Söz konusu bu karardan sonra öğrenciler sonuçlarını e-okul üzerinden öğreneceklerdir. Yine puanlarına itiraz etmek isteyen öğrenciler aşağıdaki modülü kullanacaklardır.
MEB, TEOG Sınav Sonuçlarını 9 Ocak’tan sonra herkese duyuracağını açıkladı. MEB sınav itirazlarını değerlendirmek için bir de TEOG sonuçları itiraz modülü sistemini devreye aldı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt,  8. sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG ortak sınavlara ilişkin, “Sınav sonuçlarını, ocak ayının ilk haftası, hatta şunu söyleyebilirim, 2 Ocak Cuma 18.00’de açıklamayı planlıyoruz, daha önce de açıklayarak bir sürpriz yapabiliriz” dedi. Muhterem Kurt, kasımda yapılan birinci dönem ortak sınavlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

MEB TEOG İtiraz Sayfası İçin Tıklayınız

Ortak sınavlara 969 sınav merkezinde, 1 milyon 287 bin 874 öğrencinin katıldığını aktaran Kurt, sınavda özel eğitim alan öğrencilere yönelik de tedbirler aldıklarını dile getirdi. Yaklaşık 6 bin 121 engelli öğrenci için tedbir aldıklarını belirten Kurt, 67 öğrenciyi evinde, 3 öğrenciyi de hastanede sınav yaptıklarını kaydetti. Kurt, görme engelli öğrenciler için okuyucu ve kodlayıcılar görevlendirdiklerini, bu yıl ilk defa 300 dolayındaki az gören öğrencinin daha kolay okuma yapabilmesi için de büyük puntolu soru kitaplarının basıldığını ifade etti.

Günümüz teknolojisi artık her işimizi internet üzerinden online olarak yapmamıza imkan tanımaktadır. Her geçen gün gelişen online işlemler ise pek çok işimizde bize kolaylık sağlamaktadır. İnternet üzerinde bize kolaylık sağlayan uygulamalardan biri de E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, 2007 yılının Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açılmış olan bir uygulamadır. Okul yönetim bilgi sistemi olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi, tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki tüm öğrencilerin aldığı notları ve devamsızlık gibi bilgilerini kolaylıkla kaydedebilen bir okul sistemidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.