TEOG Sonuçları Mahkeme Sürecine Takıldı

TEOG Sonuçları Mahkeme Sürecine Takıldı
Nisan ayında milyonlarca öğrencini ter döktüğü 2.Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)'ndaki yapılan itiraz sonucu inceleme başlatan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışmalarını tamamladı.

27-28 Nisan'da yapılan 1.2 milyon öğrencinin ter döktüğü 2.Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) 4 sorunun hatalı olması üzerine inceleme başlatan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın başlattığı çalışma tamamlandı.

Sınav sonrasında sosyal medyada çıkan özellikle Türkçe testinde “Özveri”, din kültürü ve ahlak bilgisi testinde “Yardımseverlik-Hoşgörü” ile fen ve teknoloji testinde ise “Gürültü” sorularının hatalı olduğu iddiaları tartışmalara yol açmıştı. Sınava en çok da T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testindeki “Selanik” konulu soru damga vurmuştu. İtiraz edilen soruları değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı Bilim Kurulu sorularda hata olmadığına karar verdi.

İtiraz edilen “Selanik” sorusuyla ilgili hazırlanan Bilimsel Doğruluk Raporu’nda konunun, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin “Bir Kahraman Doğuyor” başlıklı 1. ünitesinde, “Atatürk’ün çocukluk dönemini ve bu dönemde içinde bulunduğu toplumun sosyal ve kültürel yapısını analiz eder” kazanımında anlatıldığı vurgulandı. 

Milli Eğitim  Bakanlığı tarafından yayımlanan raporda, ''Selanik'' sorusuyla ilgili herhangi bir hata olmadığı ifade edilerek sorunun 8. sınıf öğrencilerinin cevaplayabileyeceği düzeyde olduğu ve anlatım yönünden doğru olduğu kaydedildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan  MEB Ölçme ve Değerlendirme Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin, “Mahkeme, kararını 35 gün içinde verecek. Bu sürecin ardından sınav sonuçlarını açıklayacağız” dedi. 

TARTIŞMALI SORULARA MAHKEME YOLUNDA

Milli Eğitim Bakanlığı Bilim Kurulu sorularda hata olmadığına karar verince veliler itirtazlarını mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. İşte itirazlardan bir örnek daha;

'TEOG SINAVINI MAHKEMEYE VERME SÜRECİ KONUSUNDA BİLGİ İSTİYORUM. NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ BİLMİYORUM. BİLİM KURULUNA YAPTIĞIM İTİRAZIM EKTEDİR.'

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.