TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?
23-24 Kasım 2016 TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? Aileler ve öğrenciler heyecanlı bir şekilde beklerken, Milli Eğitim Bakanlığı sonuçların ne zaman açıklanacağını kendi sitesinde (sınav takvimi) yayımladı.

Haber içeriğimizde sonuç yayınlanma tarihi, sınav tarihleri, süreçte neler yapılmalı videosu, sınav sistemine dair önemli bilgi ve ailelere çok önemli uyarılar.

2016 TEOG sonuçları yayınlanma tarihi belli oldu. Soruları ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) sitesinde yayınlandı. 23 Kasım'da öğrenciler Türkçe, Matematik ve Din Kültürü Ahlak Bilgisinden sınava girerken, 24 Kasım'da Fen Bilimleri, Yabancı Dil ve T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülükten sınava girdiler. 24 Kasım'da sınavdan hemen sonra sorular yayımlandı. 

Öğrenciler doğru ve yanlışlarını gördükten sonra hemen TEOG puan hesaplama robotunda puanlarını bulmaya başladılar. Aşağıdaki sitede puan hesaplama yapabilirsiniz:

PUAN HESAPLAMA ROBOTU

SONUÇLAR NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sınava giren öğrenciler sonuçları 2016 yılında değil, 2017 yılında öğrencekler. Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı kılavuzda sonuçların Ocak 2017 yılında açıklanacağını yazdı. 13 Ocak 2017 tarihinden önce sonuçların açıklanması bekleniliyor.

E-OKUL SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 SINAV TARİHLERİ

İlk sınav tarihi: 23 Kasım - 24 Kasım 2016 tarihinde olacaktır. Mazeret sınav tarihi ise 10 Aralık 11 Aralık 2016. İkinci sınav tarihi: 26 Nisan  27 Nisan 2016 tarihinde yapılacaktır. Mazeret sınav tarihi 20 Mayıs 21 Mayıs 2016 tarihlerinde olacaktır.

KILAVUZA BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.