TEOG’a 1 hafta kala uzmanlardan uyarılar!

TEOG’a 1 hafta kala uzmanlardan uyarılar!
Merkezi yazılılar öncesi eğitim uzmanları, öğrencileri sınavda çıkacak konuları tekrar etmeleri ve eksiklerini tamamlamaları konusunda uyarıyor.

Uğur Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil, bu sınavların yerleştirme puanı oluşumunda yüzde 70 oranında etkili olacağını söyleyerek, "Yerleştirme puanının yüzde 30'unu ise tüm yazılı sonuçları oluşturuyor. Dolayısıyla öğrenciler sadece merkezi yazılılardan değil tüm yazılılarından yüksek sonuçlar almalı. Yani aslında son yazılıya kadar çalışmaya devam etmeliler." diyor.  Sınav zamanının yaklaşmasıyla birlikte öğrenci ve velilerin sınav heyecanının da artmaya başladığına dikkat çeken Kösegil şöyle devam ediyor: "Özellikle birinci merkezi yazılıların sonuçları üzerine konuşmak öğrenciyi psikolojik olarak olumsuz etkileyecek. Sınava katılacak öğrenciler yaşları itibarıyla ailelerinden etkileniyor.  Bu nedenle ailelerin öğrencilerin sınav heyecanını düzenlemelerine yardımcı olmaları gerekiyor. Onlara yargılayıcı cümleler yerine destekleyici cümleler söylemeliler." Bu süreçte devamsızlığa da dikkat etmek gerektiğini belirten rehberlik uzmanı, sınava hazırlık amaçlı yapılan her devamsızlığın, derste anlatılan konulardan eksik kalma ve yazılılarda başarısız olma ihtimalini artıracağını ifade ediyor. Özel Çamlıca Anafen Okulu Eğitim Koordinatörü İsmail Köksal da konu tekrarından sonra öğrencilerin çözümlü sorularla soru tiplerini pekiştirmelerini tavsiye ediyor. Çok soru çözmek yerine öğrencilerin eksik konuları öğrenmeyi hedeflemelerine işaret eden Köksal şu sözleri ekliyor: "Sınavın yıl sonu başarısına sağlayacağı katkıdan çok yeni ve son bir sınav oluyormuş gibi bu sınavın başarısının kendine özgü  olduğu düşüncesini akıldan çıkarmamalı. Son zamanlarda da öğrenciler kendilerini iyi anlayan sevdikleri ve öğretmenleriyle konuşmalı ve motivasyonlarını artırmalılar."

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.