TEOG’a bir ay kala eğitimciler endişeli

TEOG’a bir ay kala eğitimciler endişeli
Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin iyi bir liseye girmek için yarışacağı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) birinci dönem ortak sınavları 23-24 Kasım’da uygulanacak.

Sınava yaklaşık bir ay kala eğitim sendikaları, öğrencilerin sınava hazırlıkta sorun yaşadığını iddia etti. Açığa alınan ve ihraç edilen öğretmen ihtiyacını gidermek için 10 Ekim’de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 18 bin 506 sözleşmeli öğretmenin atamasını yaptı.

Okulların açılmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen, eğitim sendikaları öğrenciler için alınan önlemlerin yetersiz kaldığını, özellikle TEOG sınavlarına kısa süre kala öğretmen ve öğrencilerin tam olarak adapte olmadıklarını savunarak, eksik kitapların hâlâ öğrencilere dağıtılmadığını da hatırlattılar.

Özellikle Doğu ile Güneydoğu Anadolu’da açığa alınan öğretmen sayısının fazla olduğundan, öğrencilerin sınava hazırlıkta sorun yaşadığını, bunun motivasyoneksikliği yarattığını savundular.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.