TEOG'da İptal Edilenler Hariç 10 Soru Şaibeli

TEOG'da İptal Edilenler Hariç 10 Soru Şaibeli
TEOG sınavlarında hata üstüne hata çıkıyor. Bakanlık 2 soruyu iptal etti. Veliler 3 soruya iptal davası açtı. Eğitimciler “İptal edilenler hariç 10 soruda şaibe var” diyor.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında 25-26 Kasım’da yapılan ve 1 milyon 174 bin 8’inci sınıf öğrencisinin girdiği ortak sınavlarla ilgili iptal kâbusu bitmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınav bittikten 3 saat sonra fen ve teknoloji sınavındaki Arşimet sorusunun iptal edildiğini açıklamış, birkaç gün sonra da görme engelli öğrencilerin kitapçığında yer alan bir başka fen sorusu daha bakanlık tarafından iptal edilmişti. Şimdi de sınavdaki 3 soru hakkında iptal davası açıldı.

3 SORU DAHA DAVALIK

İptal edilmesi için dava açılan sorulardan biri yine Fen ve Teknoloji dersinden. Fen dersinin A kitapçığındaki 9’uncu sorunun iptal edilmesi için Ankara 14. İdare Mahkemesi’ne dava açıldı. Türkçe A kitapçığındaki 4’üncü soru da iki doğru cevabı çıktığı iddiasıyla mahkemelik oldu. İnkılap dersindeki 9’uncu soru hakkında da ‘sınav için gösterilen kaynak kitaplarda soruda verilen önermelerin tümünün yer almadığı’ gerekçesiyle iptal davası açıldı.

MEB, ÖNLEM ALDI AMA…

Eğitimciler, iptal edilen sorular haricindeki 10 sorunun daha tartışmalı olduğu görüşünde. MEB, geçen yıllarda soru iptalleri sebebiyle TEOG’un geç açıklanmasının önüne geçmek için bu yıl iki soruyu kendisi iptal etti. Ancak şaibeli soru sayısı fazla olunca, yine de iptal davalarının önüne geçilemedi. Davalar sebebiyle ocak ayında açıklanması beklenen TEOG sınav sonuçlarının mahkemeler sonuçlanınca açıklanması bekleniyor. Bu durumda sınav sonuçlarının açıklanması yine gecikecek.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.