Toplumumuzda mâniler genellikle hangi ortamlarda, hangi amaçla söylenir

Toplumumuzda mâniler genellikle hangi ortamlarda, hangi amaçla söylenir
Toplumumuzda mâniler genellikle hangi ortamlarda, hangi amaçla söylenir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Toplumumuzda mâniler genellikle hangi ortamlarda, hangi amaçla söylenir? Sözlü olarak ifade ediniz

Ödev cevabı kısaca : Mâniler, genellikle düğün, nişan törenleri, cemiyet ve toplantılarda, davet ve karşılama sitelerinde, geleneksel şölenlerde, bayramlarda, aşk ve sevgi beyanlarında sıklıkla söylenir. Bu kısa şiirler, çeşitli sosyal ve kültürel ortamlarda kullanılarak geleneksel Türk edebiyatının önemli bir parçasını oluşturur.

Günümüzde maniler daha çok mektup sonlarında, Ramazan günlerinde davul çalan kişilerin dillerinde yer edinmiştir. Bu da bir kültür olarak yaşanmaktadır. Toplumumuzda maniler insanları güldürmek, düşündürmek, eğlendirmek, bazı sorunları dile getirmek için kullanılmaktadır. Sevgi, saygı, hoşgörü ifadeleri taşıyarak manevi değerlere de işaret etmektedir. Bu nedenle maniler sözlü edebiyat kültürü içinde değerli ve önemli bir yere sahiptir.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.