Türkiye ile Yunanistan arasındaki kara suları sorununun nedeni nedir

Türkiye ile Yunanistan arasındaki kara suları sorununun nedeni nedir
Türkiye ile Yunanistan arasındaki kara suları sorununun nedeni nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Türkiye ile Yunanistan arasındaki kara suları sorununun nedeni nedir

Ödev cevabı kısaca : Türkiye ile Yunanistan arasındaki kara suları sorunu, Ege Denizi'ndeki adaların ve anakaranın kıyıları arasındaki deniz sınırlarının belirlenmesiyle ilgilidir. Özellikle egemenlik alanlarının ve deniz yetki alanlarının belirlenmesinde yaşanan anlaşmazlıklar bu sorunu ortaya çıkarmaktadır. Türkiye, adalara daha yakın olan kıyı bölgelerinden gelen deniz yetki alanı taleplerini reddederken, Yunanistan ise uluslararası hukuka dayanarak adaların doğal uzantılarına sahip olduğunu ve dolayısıyla geniş deniz yetki alanlarına hak kazandığını savunmaktadır. Bu durum, taraflar arasında uzun süredir devam eden diplomatik gerginliklere ve anlaşmazlıklara yol açmaktadır.

0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.