Türkiye'den Çin'e sadece iki ülkeden geçerek ve yürüyerek gitmek isteyen birinin hangi ülkelerden geçmesi gerekir

Türkiye'den Çin'e sadece iki ülkeden geçerek ve yürüyerek gitmek isteyen birinin hangi ülkelerden geçmesi gerekir
Türkiye'den Çin'e sadece iki ülkeden geçerek ve yürüyerek gitmek isteyen birinin hangi ülkelerden geçmesi gerekir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :Türkiye'den Çin'e sadece iki ülkeden geçerek ve yürüyerek gitmek isteyen birinin hangi ülkelerden geçmesi gerekir?

A-Ermenistan ve Rusya
B-Irak ve Hindistan
C-Kazakistan ve Moğolistan
D- İran ve Afganistan

Doğru Cevap: İran ve Afganistan

Çin Halk Cumhuriyeti'ne karayolu ile nasıl gidilir?

Çin Halk Cumhuriyeti için kullanılması tercih ve tavsiye edilmeyen yolların başında karayolu gelir. Çünkü yaklaşık olarak 8.000 kilometreyi bulan mesafede hem üzerinden geçilen ülkelerin güvenli olmaması, hem de vize isteme durumları gibi noktalar bu seyahati zorlaştırmaktadır. Eğer toplu taşıma kullanılmak istenirse, ülkeler arası toplu taşıma araçları ve turlara bakılır. Bu noktada en kısa yollardan birisi, Türkiye - İran - Afganistan ve Çin güzergahıdır. Bu ülkeler arasında gerek kişisel araçlar ile, gerek ise toplu taşımalar ile geçişler söz konusudur. Daha güvenli bir yol olarak Türkiye - Gürcistan - Rusya - Kazakistan - Çin güzergahı da kullanılabilir. Öte yandan İran'ın kuzeydoğusunda kalan Türki cumhuriyetler üzerinden de Çin'e varmak olasıdır. Fakat ne şekilde olursa olsun Asya ve Orta Doğu ülkelerinin kesiştikleri noktalar ve engebeli coğrafyalar karayolu ulaşımında tehlikeleri de beraberinde getirir.

0
0
1
1
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.