TUS Sınav Sonuçları

TUS Sınav Sonuçları
TUS ilkbahar dönemi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarafından 22 Nisan 2017 tarihinde yapılan TUS ilkbahar dönemi sınav sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyor. TUS sonuçlarıyla ilgili açıklamaları ve detaylı bilgileri haberimizde...
TUS ilkbahar dönemi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 22 Mayıs 2017 tarihinde yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sınav sonuçları 17 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak. TUS sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz.
 
 
TUS DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ
 
4.1. TUS'a ilişkin tüm hesaplama, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri bilgisayar ortamında yapılacaktır.
 
4.2. Çoktan seçmeli sorulardan oluşan Mesleki Bilgi Sınavında, adayların iki testin her birindeki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Bu ham puanlar, her test için ayrı olmak üzere, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.
 
Hesaplanan standart puanlar kullanılarak,
 
 Tıp fakültesi mezunu adaylar için aşağıda belirtilen ağırlık katsayıları kullanılarak adayların Ağırlıklı Klinik Tıp Bilimleri Puanı (K), Ağırlıklı Temel Tıp Bilimleri Puanı (T) ve talep eden adaylara Sözleşmeli Aile Hekimleri İçin Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Başvuru Puanı (A) hesaplanacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.